ΓΥΝΑΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Στο επίκεντρο του σχεδίου της «κλίκας Πιντσέρι» η Εύα Καϊλή

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις που κάνουν ιταλικά και βελγικά μέσα ενημέρωσης για το λεγόμενο Qatar Gate. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η Εύα Καϊλή φέρεται να ήταν στο επίκεντρο του σχεδίου της κλίκας Παντσέρι, αφού η ομάδα «είχε επενδύσει» σε αυτήν.

Την ίδια ώρα η βελγική Le Soir, κάνει λόγο για «μερική ομολογία της Καϊλή, αναφέροντας πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα δημοσιεύματα «η Εύα Καϊλή κατηγορείται ότι παρενέβη προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Κατάρ, έχοντας συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ» με εντολή Παντσέρι. Ο τελευταίος «έδινε εντολές μέσω του συντρόφου της» αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Για να γίνει ακόμα πιο σαφές, μάλιστα, το πώς λειτουργούσε η ομάδα, ο Παντσέρι εμφανίζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να λέει στον Τζόρτζι: «Η Εύα πρέπει να σταματήσει να μιλάει ολλανδικά. Πες της να σταματήσει».

«Η ομάδα είχε επενδύσει στην Καϊλή»

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει η La Reppublica στη δικογραφία αναφέρεται ότι συνελήφθη «γιατί προκάλεσε σοβαρή ζημιά σε θέματα ασφαλείας» καθώς το κύκλωμα των Παντσέρι-Τζόρτζι «θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην ισορροπία της δημοκρατίας». Η εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών είναι ότι τόσο η Εύα Καϊλή όσο και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι δεν έχουν πει όλα όσα γνωρίζουν και είναι πεπεισμένοι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν στο επίκεντρο του σχεδίου της κλίκας Παντσέρι.

«Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι βελγικές αρχές είναι ότι «η ομάδα είχε επενδύσει στην Καϊλή» αναφέρει η La Repubblica προσθέτοντας ότι «για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ η ομάδα των Παντσέρι και Τζόρτζι επηρέαζε τις συναντήσεις των μελών της επιτροπής και της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Mε αυτό τον τρόπο επανέρχονται ιστορίες για τις ενέργειες του Παντσέρι στους κόλπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών καθώς η Ελλάδα δεν δικαιούνταν θέση αντιπροέδρου αλλά μετά από «σκληρή» δουλειά ειδικά από Ισπανούς κοντά στην αντιπρόεδρο Ιράτχε Γκαρσία, οδήγησαν στην εκλογή της Εύας Καϊλή επιβεβαιώνοντας ότι όλα όσα αποκαλύπτονται για το Qatargate έχουν ιταλικό χρώμα» προσθέτει η La Repubblica.

Η ομολογία της Καϊλή

Για «μερική» ομολογία της Εύας Καϊλή που παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση του λεγόμενου Qatar Gate, κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα Le Soir, που σε σημερινό της δημοσίευμα (20/12) αναφέρει πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της Εύας Καïλή εντοπίστηκε από τις βελγικές αρχές με μια βαλίτσα που περιείχε 600.000 ευρώ σε μετρητά ενώ μετά από έφοδο στο σπίτι της, βρέθηκαν ακόμη 150.000 ευρώ.

«Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, παραδέχθηκε ότι έδωσε στον πατέρα της οδηγίες να κρύψει ένα μεγάλο μέρος των μετρητών που είχε στο σπίτι της», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα επικαλούμενη τα όσα αναφέρει ο ανακριτής στο ένταλμα σύλληψης.

Η κ. Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές του Άρεν του Βελγίου έως την Πέμπτη (22/12), οπότε θα εκδοθεί η απόφαση για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Back to top button