ΕΛΛΑΔΑΚΑΙΡΟΣ

Kακοκαιρία Άριελ: Τι ζημιές άφησε πίσω της σε Πιερία και Χαλκιδική

Αποτιμώνται σήμερα από συνεργεία των δήμων σε Πιερία και Χαλκιδική οι ζημιές που άφησε σε σπίτια και επιχειρήσεις η κακοκαιρία Άριελ.

Ο δήμος Κατερίνης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες να καταθέσουν αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο γραφείο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου έως τις 3 Ιανουαρίου 2023

Αποτιμώνται σήμερα από συνεργεία των δήμων σε Πιερία και Χαλκιδική οι ζημιές που άφησε σε σπίτια και επιχειρήσεις η κακοκαιρία Άριελ.

Ο δήμος Κατερίνης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες να καταθέσουν αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο γραφείο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου έως τις 3 Ιανουαρίου 2023.

Σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω οδικά σημεία της Χαλκιδικής: στο 1 χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 1 χιλιόμετρο της ανώνυμης δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας με τον οικισμό της Ολύνθου κι επίσης στο 60 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Σάρτης (περιοχή Ακτή Ζωγράφου), η κυκλοφορία διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, λόγω πτώσης πετρών στο οδόστρωμα.

Μέσα στο διήμερο που διήρκησε η κακοκαιρία, από το βράδυ της Τετάρτης έως και χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων που ξηλώθηκαν από τους δυνατούς ανέμους και αντλήσεις. υδάτων από σπίτια και επιχειρήσει

Δεκάδες αντλήσεις υδάτων

Ειδικότερα, στις 30 Νοεμβρίου οπότε και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη επενέβη σε δύο περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων, δέκα για κοπές δέντρων και μία απομάκρυνση αντικειμένου. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην πόλη έγιναν άλλες δώδεκα κοπές δέντρων και εννέα απομακρύνσεις αντικειμένων.

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, πλημμύρισε το κτίριο που στεγάζει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κορδελιού με αποτέλεσμα σήμερα να μη διεξάγονται μαθήματα. Από το πρωί ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών με πρωτοβουλία του δήμου και του ιδιοκτήτη του οικήματος, οι οποίες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με στόχο να μπορέσουν από Δευτέρα οι μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

Μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στην Πιερία όπου χθες κλήθηκαν οι πυροσβέστες σε 67 περιστατικά για αντλήσεις υδάτων και τέσσερις απομακρύνσεις αντικειμένων. Αντίστοιχα στην Ημαθία η Πυροσβεστική έσπευσε σε τρία περιστατικά για αντλήσεις, και στη Χαλκιδική σε ένα περιστατικό άντλησης και ένα κοπής δέντρου.

Πηγή: Newsbeast

Back to top button