MEDIAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Famagusta: Η ματωμένη ιστορία ξεκινά – Γνωρίστε την οικογένεια Σέκερη

Η νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου για την τουρκική εισβολή, “Famagusta”, έρχεται στο MEGA. Γνωρίστε τα μέλη της οικογένειας Σέκερη, που θα μας οδηγήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Μία πατρίδα κομμένη στα δύο, σαν μάνα που το παιδί της αγνοείται… Η πολυαναμενόμενη μεγάλη παραγωγή του MEGA, “Famagusta”, έρχεται με την αυγή του ’24 και καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο MEGA.

https://youtube.com/watch?v=U8klOxUfncY%3Ffeature%3Doembed

Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος. Η νεαρή Χριστίνα τρέχει πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά για να σωθεί από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει πολύ κοντά της, την ρίχνει στο έδαφος και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, το μωρό της έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει. Πενήντα χρόνια μετά, η Χριστίνα δεν έχει ξεχάσει εκείνο το μωρό και συνεχίζει να ελπίζει πως επέζησε της τραγωδίας.

Μέσα από την ιστορία της οικογένειας Σέκερη, τα πάθη και τα λάθη όσων την απαρτίζουν και την περιβάλλουν, θα παρακολουθήσουμε την αποκάλυψη της αλήθειας και την αναγέννηση της ζωής μέσα από τον θάνατο.

Famagusta: Γνωρίστε Τα Μέλη Της Οικογένειας Σέκερη

Παύλος Αθανασίου-Παππούς (Γιώργος Ζένιος): Πάτερ φαμίλιας. Ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας. Άνθρωπος της δράσης, με μεγάλη αγάπη στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο… Κλήθηκε να κρατήσει «όρθια» την οικογένεια μετά την εισβολή, ξεκινώντας από το μηδέν, με μια κόρη και έναν γαμπρό που θρηνούσαν τον χαμένο γιο τους. Χάρη σε αυτόν, ο Αντρέας και η Χριστίνα σπούδασαν, έκαναν παιδιά, δημιούργησαν μια μεγάλη και παραγωγική φάρμα, μένοντας πάντα ενωμένοι και αγαπημένοι. Αγιάτρευτη πληγή στην καθημερινότητα του παππού, η βίαιη απομάκρυνση από την Αμμόχωστο και ο εγγονός του, που 50 χρόνια μετά παραμένει αγνοούμενος…

ΠΑΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΝΙΟΣ) MEGA

Αντρέας Σέκερης (Γιάννης Μπέζος): Καταξιωμένος ποινικολόγος στην Κύπρο με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του. Άνθρωπος φιλόπατρις και αγωνιστής. Δίνει τα πάντα για την οικογένειά του. Επέζησε του πολέμου που ακολούθησε την τουρκική εισβολή, αλλά και της εξαφάνισης του πρωτότοκου παιδιού του. Παντρεμένος και ερωτευμένος μέχρι σήμερα – 50 χρόνια μετά – με τη Χριστίνα, και πατέρας 3 ακόμα παιδιών. Αντιμετωπίζει τη ζωή με δύναμη, συμπόνοια και αξιοπρέπεια.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΚΕΡΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ) MEGA

Χριστίνα Σέκερη (Κοραλία Καράντη): Δραστήρια γυναίκα, πιστή σύζυγος, στοργική μητέρα. Μετά την εισβολή έφτιαξε με τον πατέρα της μια μονάδα εκτροφής ζώων και παραγωγής τυριών, ενώ παράλληλα σπούδασε αρχαιολογία. Βαθιά ερωτευμένη με τον άντρα της. Λατρεύει τα τρία της παιδιά, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημέρα της τουρκικής εισβολής όταν έχασε το μωρό της. Πενήντα χρόνια τώρα αναζητά μια απάντηση για την τύχη εκείνου του μωρού, διατηρώντας πάντα την ελπίδα πως είναι ζωντανός. Η μεγάλη της κόρη, η Μαριάννα, την έχει διαδεχθεί στην διεύθυνση της φάρμας, όσο η ίδια δραστηριοποιείται στην αναζήτηση και τον επαναπατρισμό χαμένων κομματιών της πολιτιστικής ιστορίας της Κύπρου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΕΚΕΡΗ (ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ) MEGA

Παύλος Σέκερης (Αντρέας Γεωργίου): Αρχαιολόγος, παθιασμένος με τη δουλειά του. Ένας νέος άνθρωπος γεμάτος επιθυμίες και όνειρα. Έχει έναν γιό, τον Αντρίκο, που υπεραγαπάει. Ο γάμος του με την Ιφιγένεια έχει τελειώσει, όμως κάτι που υπερβαίνει και τους δύο, θα τους ενώσει ξανά. Δεν του αρέσουν οι εκκρεμότητες και προσπαθεί σε όλους τους τομείς της ζωής του να είναι τακτικός. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ιδεώδες της οικογένειας, είναι εμβληματικός, σε κάθε έκφανση της ζωής του, που θα βρεθεί σε κίνδυνο.

ΠΑΥΛΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ (ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) MEGA

Μαριάννα Σέκερη (Δάφνη Κιουρκτσόγλου): Η μεγάλη κόρη της οικογένειας Σέκερη. Γλυκός άνθρωπος, ήπιων τόνων. Ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα της μητέρας της, την οποία έχει διαδεχτεί με επιτυχία στη διοίκηση της φάρμας. Παντρεμένη με τον Θοδωρή, βιώνει μια προβληματική σχέση. Αν και υπάρχει αγάπη μεταξύ τους, ανυπέρβλητα εμπόδια θα βρεθούν στο δρόμο τους και θα τους αναγκάσει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΕΚΕΡΗ (ΔΑΦΝΗ ΚΙΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ) MEGA

Δάφνη Σέκερη (Χριστίνα Παπαδοπούλου): Το στερνοπούλι της οικογένειας Σέκερη και η μεγάλη αδυναμία του παππού με τον οποίο έχει ιδιαίτερη σχέση. Χαρούμενη και αισιόδοξη, σπουδάζει εγκληματολογία. Η σχέση των γονιών της αποτελεί πρότυπο γι’ αυτήν που προσπαθεί ακολουθήσει και στη δική της σχέση με τον Τεύκρο.

ΔΑΦΝΗ ΣΕΚΕΡΗ (ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ) MEGA

Αντρίκος Σέκερης (Άγγελος Γεωργίου): Ο 6χρονος γιός του Παύλου και της Ιφιγένειας και αγαπημένος φίλος του μικρού Μάριου. Του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο στην παραλία, να κολυμπάει και να μένει στον παππού και την γιαγιά που δεν του χαλάνε χατίρι. Η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να γυρίσει με τη μαμά και τον μπαμπά του όλο τον κόσμο με το τροχόσπιτο και να ξαναβρεί τον κύριο που έχει το ίδιο σημαδάκι με εκείνον στο μπράτσο…

ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ (ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) MEGA

Τον Ιανουάριο ξεκινά στη μικρή οθόνη ένα ταξίδι στο παρελθόν που έχει στόχο να επαναλάβει το πιο πικρό σύνθημα στα χείλη χιλιάδων Κυπρίων: Δεν Ξεχνώ!

Famagusta: Οι Συντελεστές Της Σειράς

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος, Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλής Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Στέφανος Μιχαήλ, Σοφία Παυλίδου, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου, Χριστίνα Σωτηρίου

Και τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν στη Famagusta: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός

Στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής

Σύμβουλος Δραματουργικής Εξέλιξης: Κώστας Καπώνης

Concept: Βάνα Δημητρίου – Αντρέας Γεωργίου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού

Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης

Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Εκτέλεση Παραγωγής: G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA

πηγη/http://www.news247.gr

Back to top button