ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bild: Πόσα παίρνουν οι υπάλληλοι της Κομισιόν – Χριστούγεννα με μπόνους και προνόμια

«Ζωή και κότα» περνάνε τις εορταστικές ημέρες οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», όσοι εργάζονται στην Κομισιόν απολαμβάνουν ειδικά προνόμια. Έχουν αρκετό χρόνο να αφιερώσουν στην οικογένεια και τους φίλους τους καθώς τις ημέρες που μεσολαβούν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δεν εργάζονται.

«Εάν θα πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, αυτό ισχύει μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», όπως εξηγεί το δημοσίευμα.

Οι εργαζόμενοι στην Κομισιόν έχουν άδεια από 24 έως 30 ημέρες. Για τον λόγο αυτό, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση για μία θέση μόνιμου υπαλλήλου στηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή.

Για παράδειγμα, οι μισθοί για τους 18.250 μόνιμους υπαλλήλους της Κομισιόν κυμαίνονται από 2.745 έως 21.671 ευρώ το μήνα. Πρόσφατα, μάλιστα, οι μισθοί τους αυξήθηκαν κατά 4,4%.

Βεβαίως υπάρχουν και τα επιδόματα που ενισχύουν σημαντικά τις μισθολογικές τους απολαβές, όπως το επίδομα για ταξίδια στο εξωτερικό, ύψους 596 ευρώ, το επίδομα παιδιού 439 ευρώ, το εκπαιδευτικό επίδομα 107 ευρώ, το επίδομα για το σχολείο των παιδιών 293 ευρώ και το επίδομα στέγασης 201 ευρώ.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι στην Κομισιόν λαμβάνουν εφάπαξ ένα ποσό, ύψους 892 ευρώ, για να κάνουν τις εκδρομές τους στη βελγική πρωτεύουσα.

Επίσης, τα παιδιά των μόνιμων υπαλλήλων μπορούν να φοιτούν δωρεάν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη καταβάλλοντας δίδακτρα, άνω των 10.000 ευρώ.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των υπαλλήλων στην Κομισιόν, είναι ότι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 66 ετών.

Μετά από 39 χρόνια προϋπηρεσίας, η σύνταξη που μπορούν να λάβουν, υπολογίζεται βάσει του 70% του βασικού τους μισθού.

Μετά από δέκα χρόνια προϋπηρεσίας, έχουν επίσης το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν λαμβάνοντας το 18% του βασικού τους μισθού σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Το περίεργο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στα κράτη- μέλη να υιοθετήσουν το μέτρο της συνταξιοδότησης στην ηλικία των 70 ετών.

Από τις πλευρά της, η Ένωση Ευρωπαίων Φορολογουμένων ζητά εδώ και μήνες την κατάργηση των ειδικών προνομίων για τους εργαζόμενους στην Ευρωπαική Επιτροπή.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», o Γενικός Γραμματέας της Ένωσης , Μίχαελ Γέγκερ επισημαίνει:

«Οι απλοί φορολογούμενοι μπορούν μόνο να ονειρεύονται τέτοια προνόμια. Είναι καιρός να υπάρξει διαφάνεια και να περιοριστούν τα επιδόματα πολυτελείας. Σε περιόδους προϋπολογισμών που χωλαίνουν, η Ε.Ε πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να βάλει τέλος στην πολυτελή εξυπηρέτηση των υπαλλήλων της».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο το 6,4% των εργαζομένων στην Κομισιόν είναι Γερμανοί. Το 10,1% των υπαλλήλων στην Κομισιόν είναι Γάλλοι και το 13,2% Ιταλοί, προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Back to top button