ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

ADAF 2024: Techno(s)cene – Παράταση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) ανακοινώνει την παράταση υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων για την 20η επετειακή διοργάνωσή του που θα πραγματοποιηθεί τόσο στην φυσικό χώρο όσο και στον ψηφιακό, την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2024 αντίστοιχα, υπό τον τίτλο Techno(s)cene. Στο πνεύμα της επερχόμενης διοργάνωσης το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών αγκαλιάζει την παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα και επιθυμεί να διασφαλίσει ότι κάθε δημιουργός -άνθρωπος, AI ή υβρίδιο- θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή του ψηφιακού πολιτισμού. Γι’αυτό και το κάλεσμα συμμετοχής θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 20 Ιανουαρίου στο 2024.adaf.gr.

ADAF 2024: Techno(s)cene – Παράταση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

ΑΠΟ ΤΟ AVAF ΣΤΟ ADAF: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Από την πρώτη διοργάνωση το 2005 έως σήμερα, το φεστιβάλ αποτελεί πλατφόρμα ανάδειξης κάθε μορφής ψηφιακής τέχνης, εξερευνώντας το σημείο συνάντησης μεταξύ τέχνης, τεχνολογίας και επιστήμης. Με τα χρόνια, το ADAF έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικό, πολυδιάστατο χώρο δημιουργικότητας και καλλιτεχνικής καινοτομίας, αντανακλώντας το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των ψηφιακών τεχνών και προβάλλοντας νέες καλλιτεχνικές φωνές. Η συνεργασία με δημιουργούς που πειραματίζονται με διάφορα μέσα και αμφισβητούν τα όριά τους αποτελεί διαχρονικό προνόμιο για το ADAF, μέσω των οποίων δημιουργεί σε κάθε έκδοση νέες πραγματικότητες και εμβυθιστικές εμπειρίες.

ADAF 2024: TECHNO(S)CENE

Για την 20ή επετειακή έκδοση, το Athens Digital Arts Festival υπό τον τίτλο Techno(s)cene τιμά την ιστορία του και συγχρόνως θέτει τον παλμό για το μέλλον της διοργάνωσης. Αντλώντας έμπνευση από τους όρους τεχνόκαινος (technocene) και τεχνοεπιστήμη (technoscience), το 20ό Athens Digital Arts Festival αντικατοπτρίζει πώς η τεχνολογία έχει γίνει ένα νέο περιβάλλον – μια κυρίαρχη δύναμη που διαπερνά τις ζωές, τις αντιλήψεις και τις δημιουργικές εκφράσεις μας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τη μεταμορφωτική δύναμη της τεχνολογίας και της επιστήμης. Το Techno(s)cene διερευνά τις διαφορετικές πτυχές και εναλλακτικές προτάσεις -δυστοπικές ή ουτοπικές- εντός αυτών των πεδίων μέσα από τις οπτικές των καλλιτεχνών, είτε είναι άνθρωποι, μηχανές AI ή υβρίδια αυτών. Για το ADAF, το Techno(s)cene αποτελεί μία γιορτή της ίδιας της σκηνής της ψηφιακής τέχνης – των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτή ως δημιουργοί ή θεατές και καθιστούν το φεστιβάλ μια δυναμική πλατφόρμα ψηφιακού πολιτισμού.

ADAF 2024: Techno(s)cene – Παράταση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

ADAF 2024: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Για την έκδοση του 2024, το ADAF προσκαλεί δημιουργούς από διαφορετικούς τομείς και κοινότητες που αμφισβητούν τις συμβάσεις, επαναορίζουν αφηγήσεις και πυροδοτούν τη συλλογική φαντασία να γίνουν μέρος αυτής της ξεχωριστής διοργάνωσης. Καλεί καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και δημιουργούς από κάθε γωνιά του κόσμου να συνεισφέρουν στο πολυδιάστατο φάσμα του ADAF 2024: Techno(s)cene, υποβάλλοντας τις αιτήσεις τους έως τις 20 Ιανουαρίου 2024 στο 2024.adaf.gr στις κατηγορίες: Video ArtAnimationDigital ImageInstallationWeb ArtGamesVR/AR/XRTalksWorkshopsKidsPerformance και Music.

Όλες οι αιτήσεις θα ληφθούν υπόψη για το σύνολο της 20ής διοργάνωσης του φεστιβάλ, φυσικής και διαδικτυακής, που θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2024 αντίστοιχα. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της αίτησής τους και τις λεπτομέρειες για την πιθανή παρουσίαση του έργου τους στη μία ή και στις δύο εκδόσεις του φεστιβάλ.

Μάθετε περισσότερα στο adaf.gr.

Το 20ό Athens Digital Arts Festival έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Back to top button