ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολες συνταγές: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα αστέρια με αμύγδαλα και γλάσο

Εύκολες συνταγές: Πώς θα φτιάξεις εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά που θα αγαπήσουν τα παιδιά και θα γίνουν ανάρπαστα. Προσθέτοντας γλάσο μοιάζουν με χιονονιφάδες!

Εύκολες συνταγές: Mια από τις μεγαλύτερες χαρές των γιορτών, είναι να γεμίσει το σπίτι με τις μυρωδιές των χριστουγεννιάτικων γλυκών. Φυσικά, εκτός από τα αγαπημένα μελομακάρονα, τους λαχταριστούς κουραμπιέδες, τις μελωμένες δίπλες, αλλά και την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, υπάρχουν πολλά ακόμα γλυκά και εδέσματα που απολαμβάνουμε τις ημέρες των γιορτών.

  • Βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα για την Πρωτοχρονιά

Ένα από αυτά είναι και τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, στα οποία με δυσκολία αντιστέκεται κάθε χρόνο και ο πιο…εγκρατής. Πάμε να δούμε παρακάτω τη συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα σε σχήμα αστεράκια με αμύγδαλα και γλάσο.

30′ προετοιμασία

15′ μαγείρεμα

1 ώρα αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 45′

Υλικά

Τεμάχια: 12-14

Για τα μπισκότα

  • 35 γρ. ασπράδι αυγού (αντιστοιχεί σε 1 ασπράδι από μεσαίο αυγό)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε λεπτή σκόνη σαν πούδρα
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Για το γλάσο

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • χυμός από 1 λεμόνι, σουρωμένος
  • ασημένιο και λευκό κας κας για πασπάλισμα (σε καταστήματα και e-shops με είδη για διακόσμηση γλυκών αλλά και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

Διαδικασία

Μπισκότα

  • Για να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το ασπράδι μέχρι να φουσκώσει αλλά η μαρέγκα να μη σχηματίζει ακόμη κορφές. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά την άχνη, το ξύσμα και τον χυμό, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσαρμόζουμε στο μίξερ το φτερό.
  • Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου σε δύο δόσεις, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί και να φτιάξουμε μια αφράτη ζύμη.
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το φιλέ αμυγδάλου και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την πλάθουμε σε μπάλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος 1 εκ.
  • Με κουπάτ σε σχήμα αστεριού ή χιονονιφάδας κόβουμε 12-14 μπισκότα, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
  • Bγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και φουρνίζουμε αμέσως. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Γλάσο

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την άχνη και προσθέτουμε λίγο λίγο τον χυμό, χτυπώντας καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα κρεμώδες και σχετικά πυκνό (ίσως δεν χρειαστεί όλος ο χυμός).
  • Το απλώνουμε με πινελάκι πάνω στα κρύα μπισκότα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ασημένιο και λευκό κας κας.
  • Αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το γλάσο πριν σερβίρουμε τα μπισκότα αστέρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

ΠΗΓΗ: neolaia.gr

Back to top button