ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φυλακές Κέρκυρας: Σε απεργία πείνας περίπου 70 κρατούμενοι

Απεργία πείνας άρχισαν περίπου 70 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας αιτούμενοι μεταξύ άλλων χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση.

Απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά κριτήρια με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση έχουν ξεκινήσει περίπου 70 κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, στην πλειονότητά τους αλβανικής καταγωγής.

Οι κρατούμενοι αιτούνται μεταξύ άλλων τη χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων και θέτουν μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και κοινωνικού λειτουργού, καθώς και μόνιμου ιατρού. Μάλιστα, κρατούμενος μίλησε τηλεφωνικά σε αλβανικό ΜΜΕ και ζήτησε την παρέμβαση της Αλβανικής Πρεσβείας στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά τους, πηγές της Διοίκησης των Φυλακών Κέρκυρας υπογράμμισαν στην ΕΡΤ ότι η υφ΄ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο προεδρεύει Εισαγγελέας και οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά λαμβάνονται υπ΄ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Σχετικά με τα υπόλοιπα αιτήματα περί στελέχωσης, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι υπάρχει προκήρυξη του ΑΣΕΠ τόσο για κοινωνικό λειτουργό όσο και για νοσηλευτές, θέσεις που αναμένεται να πληρωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ όσον αφορά την ιατρική κάλυψη, παρ΄ όλο που υπάρχει προκήρυξη δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη θέση. Ωστόσο, οι ανάγκες καλύπτονται με βάρδιες ιατρών του ΕΣΥ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των Φυλακών.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε την Πέμπτη, ενώ για μερικές ημέρες πριν, οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε αποχή από το συσσίτιο.

phgh/news247

Back to top button