ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Φρούρια» η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

Επί ποδός είναι η αστυνομία σχετικά με τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου των 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Η Ελληνική Αστυνομία έχει σχεδιάσει με λεπτομέρεια τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για την αποφυγή ταραχών, και χιλιάδες αστυνομικοί θα ακροβολιστούν στις δύο πόλεις.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και Δίας, αλλά και οχήματα εκτόξευσης νερού, που ίσως χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επεισοδίων.

Στην Αθήνα θα είναι επί ποδός 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς από το πρωί είναι προγραμματισμένες πορείες.

Επίσης, θα πετάξει το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και του αρχηγείου θα δίνουν και drones.

Η Τροχαία θα προχωρήσει το μεσημέρι και το απόγευμα σε κατά τόπους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ακόμα, κλειστοί θα είναι και σταθμοί του μετρό. Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 09:00, ενώ το Μοναστηράκι θα κλείσει από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας.

Τα Μέτρα Στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένα θα είναι και τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις.

Στις 12:00 θα κάνουν πορεία μαθητές, ενώ στις 18:00 θα λάβουν χώρα συγκεντρώσεις σωματείων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς.

Στους δρόμους θα είναι 1.000 αστυνομικοί, διάφορων μονάδων, ενώ έχει επιστρατευτεί και «Αύρα».

Τέλος, θα σηκωθούν και drones που θα δίνουν εικόνα από αέρος.

phgh/reader

Back to top button