ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Φρέντι Μπελέρης: «Ο Ράμα ξεπέρασε τον εαυτό του, θα αποκαλυφθεί η σκευωρία», λέει ο γιος του

«Ο Ράμα μαχαίρωσε πισώπλατα τους Έλληνες της Αλβανίας», τόνισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος.

Απερρίφθη, για ακόμη μία φορά, το αίτημα του εκλεγμένου Δήμαρχου ΧειμάρραςΦρέντι Μπελέρη, να βγει από τη φυλακή με προσωρινή άδεια, ώστε να ορκιστεί. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει «ντόμινο» επιπτώσεων τόσο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, όσο και την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γιος του Φρέντι ΜπελέρηΠέτρος, τόνισε ότι «θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους, ώστε να αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας» που βαραίνει τον πατέρα του, μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό της ΑλβανίαςΈντι Ράμα, σημείωσε ότι «πρόκειται περί μίας πάγιας τακτικής που ακολουθεί, δυστυχώς, ο Αλβανός Πρωθυπουργός σε αυτήν την ιστορία. Δύο – τρεις μέρες πριν από κάθε κρίσιμη δίκη, βγαίνει και προκαταβάλλει το αποτέλεσμα. Τώρα, ξεπέρασε και τον εαυτό του.

Αυτές οι δηλώσεις ήταν αδιανόητες. Σε κάποια στιγμή, είπε ότι ακόμη και τούμπα να γυρίσει το Ευρωπαϊκό Κογκρέσο, “εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Όσο είμαι εγώ, δεν πρόκειται να ορκιστεί Δήμαρχος”, ευτελίζοντας έτσι και χρησιμοποιώντας το Ειδικό Δικαστήριο κατά της διαφθοράς σαν ξεσκονόπανο, για τις δικές του ορέξεις».

Ακόμη, ο Πέτρος Μπελέρης επεσήμανε πως «για εμάς που γνωρίζουμε την πραγματικότητα και τις καταστάσεις, δυστυχώς, που βιώνουμε στην Αλβανία, δε μας κάνει φοβερή εντύπωση.

Όμως, είναι μία σημαντική μετατόπιση και δυστυχώς ο Αλβανός Πρωθυπουργός επέλεξε όχι απλώς να χάσει έναν πολύτιμο φίλο του, την Ελλάδα, για την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά επέλεξε να τη βάλει και απέναντί μας, μαχαιρώνοντας πισώπλατα τους Έλληνες της Αλβανίας».

Ως προς το τι διακυβεύεται στην υπόθεση, ο Πέτρος Μπελέρης υποστήριξε πως στη Χειμάρρα «παίζονται κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, είναι ένα κομμάτι το πιο ωραίο και το πιο ακριβό».

«Σίγουρα υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα. Όταν μάλιστα εμπλέκονται πελάτες – Υπουργοί του Ράμα σε υφαρπαγές περιουσιών στη Χειμάρρα και σε καταπάτηση οικοπέδων, χρίζοντάς τους ο ίδιος ο Ράμα ως στρατηγικούς επενδυτές.

Είναι άνθρωποι που οι φάκελοι τους βρίσκονται στη δικαιοσύνη και δεν ανοίγει ρουθούνι. Ο Έντι Ράμα, λοιπόν, θα ήθελε να έχει έναν αρεστό του, έναν ή κανέναν ουσιαστικά δήμαρχο Χειμάρρας, ώστε να μπορεί να κάνει αυτά που κάνει. Δεν θα ήθελε να έχει μία αντιπολίτευση, πόσο μάλλον μία αντιπολίτευση που απαρτίζεται και από ανθρώπους της ελληνικής μειονότητας» συνέχισε ο κ. Μπελέρης.

Ερωτηθείς εάν θα ασκήσει έφεση ο Φρέντι Μπελέρης, ο γιος του δήλωσε «βεβαίως και θα συμβεί, έχουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και πλέον είναι σίγουρο ότι θα πάμε μέχρι τέλους σε αυτή την υπόθεση και στην Αλβανία και στην Ευρώπη».

«Θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας και το μέγεθος της καταπάτησης δικαιωμάτων και κράτους δικαίου που υφιστάμεθα και πραγματοποιείται στην Αλβανία. Δεν είναι μόνο η υπόθεση της ορκωμοσίας που είναι κραυγαλέα, δηλαδή είναι το μέγιστο, υπάρχει παράνομη κράτηση για ένα αδίκημα το οποίο ούτε αποδεικνύεται αλλά και η δίκη, η ουσία της υπόθεσης πλέον έχει καταπέσει.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε κλείσει η διαδικασία της δίκης, όταν δεν υπάρχει στην ουσία μάρτυρας και οι μάρτυρες που υπάρχουν είναι δύο πληρωμένοι αστυνομικοί, ο ένας έδωσε τα λεφτά, ο άλλος τα πήρε τα λεφτά και οργάνωσαν αυτή τη σκευωρία. Είναι αδιανόητο, ο τρόπος και το πόσο άγαρμπα στήθηκε αυτό το πράγμα» τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του πατέρα του.

«Ο Αλβανός Πρωθυπουργός επιμένει σε κάποιες δηλώσεις. Πιθανόν αυτά να τα λέει και στους Ευρωπαίους, ότι “πιάσαμε τον Μπελέρη επ’ αυτοφώρω”. Η αλήθεια είναι ότι, υπάρχει και βίντεο, ο Μπελέρης ήταν με δύο φίλους του έξω από ένα εστιατόριο που τρώγανε και συζητούσαν και ξαφνικά 100 αστυνομικοί κάναν μία αρπαγή, πάνω του βρέθηκαν τα κλειδιά του και το κινητό του.

Δεν υπήρχε καμία συναλλαγή, ενώ γι’ αυτόν που λένε ως δήθεν συνεργό του, τον Παντελή Κοκαβέση, ο άνθρωπος όταν κατάλαβε ότι είχαν πάρει τον πατέρα μου, πήγε από μόνος του, όπως πλήθος κόσμου της Χειμάρρας, στο αστυνομικό τμήμα και λέει παιδιά τι έχει γίνει και του λένε, έλα εδώ και εσύ. Αυτό από τον Αλβανό Πρωθυπουργό που θέλει να μπει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βαφτίζεται σαν επ’ αυτοφώρω σύλληψη» είπε καταλήγοντας ο Πέτρος Μπελέρης, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας του παραμένει ήρεμος.

«Ξέρει για ποιο λόγο το έκανε αυτό. Φυσικά και δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Όλα τα περιμέναμε, αλλά τόσο πολύ δεν το φανταζόμασταν ούτε εμείς ότι θα υπάρξει μία τέτοια αντίδραση και μία τέτοια καταπάτηση της ίδιας της δημοκρατίας από την αλβανική πλευρά. Είναι ήρεμος και του δίνει πολύ κουράγιο αυτή η στήριξη που υπάρχει από τους Χειμαρριώτες που τον έβαλαν στη θέση του, είτε από την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:Newsbomb

Back to top button