ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση 12χρονης: Διεκόπη η δίκη για τις 10 Ιανουαρίου – Η μητέρα νωρίτερα επιτέθηκε στον βασικό κατηγορούμενο

Διεκόπη για τις 10 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εν μέσω αντιπαραθέσεων εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών με τους 26 κατηγορούμενους να έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο από τις 10 το πρωί.

Η μέρα ήταν τεταμένη από το πρωί καθώς έξω από την αίθουσα προκλήθηκε ένταση με σπρωξίματα μεταξύ των συγγενών των κατηγορουμένων και μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωμένους ενώ η αδελφή του θύματος ζήτησε να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι για να ξεκινήσει η δίκη των 26 κατηγορουμένων.

Ένταση εκτός της αίθουσας


Η κατάσταση έξω από το δικαστήριο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για αρκετή ώρα, με τους συγκεντρωμένους μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τη 12χρονη και την οικογένειά της να φωνάζουν συνθήματα υβριστικά συνθήματα κατά των 26 κατηγορουμένων. Η 38χρονη μητέρα της ανήλικης που είναι και η ίδια κατηγορούμενη μετήχθη μόνη της πριν από τους υπόλοιπους 25 κατηγορουμένους μέσα στη δικαστική αίθουσα. Στη θέα του βασικού κατηγορούμενου, του 54χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ από τον Κολωνό, που κατηγορείται για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση και τη μαστροπεία της 12χρονης ανήλικης, προσπάθησε να του επιτεθεί. Μάλιστα χρειάστηκε να επέμβουν τρεις αστυνομικοί για να τη σταματήσουν και στη συνέχεια εμφανώς φορτισμένη, ξέσπασε σε κλάματα και οδηγήθηκε έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Καταλυτική ήταν και η παρέμβαση της αδερφής της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία χρειάστηκε να βγει από τη δικαστική αίθουσα και να ζητήσει από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν και να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα γιατί όπως είπε, διαφορετικά δεν πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αν δεν έχει ολοκληρωθεί και το δικαστήριο δεν έχει εκδώσει ετυμηγορία, να αποφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι, καθώς συμπληρώνεται το 18μηνο της προσωρινής κράτησης.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το δικαστήριο

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η δίκη για τη «φρίκη του Κολωνού», με απόφαση που έλαβε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Το δικαστήριο συγκροτήθηκε σε Σώμα με την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που θα πλαισιώσουν τους τρεις τακτικούς δικαστές. Αμέσως μετά υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας που εκπροσωπεί την 12χρονη αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο συναίνεσαν όλοι οι παράγοντες της δίκης. Έτσι το δικαστήριο το έκανε δεκτό, ορίζοντας ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα.

Το βούλευμα για την φρίκη που έζησε η 12χρονη

Στις σχεδόν 300 σελίδες του βουλεύματος οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου περιγράφουν πως εκτυλίχθηκε η φρίκη για το κορίτσι, που πήγαινε στο μαγαζί του βασικού κατηγορούμενου, καθώς η μητέρα της καθάριζε την επιχείρηση. Οι δικαστές αναφέρονται στον Απρίλιο του 2022 οπότε ο 54χρονος “οδήγησε την ανήλικη στην αποθήκη του καταστήματός του με την πρόφαση να καθαρίσει και, αφού της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι, αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της..“

Αυτή , σύμφωνα με το βούλευμα ήταν η αρχή του μαρτυρίου του παιδιού. Ένα μαρτύριο που περιγράφεται λεπτομερώς με το παιδί να οδηγείται μέσα σε αυτοκίνητα σε απόμερα σημεία, κοντά σε σταθμούς Μετρό ή και σε δωμάτια οίκων ανοχής για να ικανοποιηθούν “οι πελάτες” που συνήθως πλήρωναν 50 ευρώ.

Για την μητέρα της 12χρονης οι δικαστές που εξέδωσαν το βούλευμα παραπομπής σημειώνουν πως “εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την, αλλά και δημιουργώντας, με πράξεις και παραλείψεις της, τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητά συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της, χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και με το να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους, παρά το νεαρόν της ηλικίας της“. Κατά τους δικαστές η 37χρονη “προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες” την κόρη της.

Όσον αφορά στον “Μιχάλη” στην δικογραφία αναφέρεται πως προωθούσε το κινητό της 12χρονης σε μέλη συγκεκριμένου chat για να “συναντήσουν” το παιδί: “ο εν λόγω κατηγορούμενος φρόντιζε να ενημερώνει τους υποψήφιους “πελάτες” να διευκρινίζουν στην ανήλικη, όταν πήγαιναν στα ραντεβού, πως ήταν “από τον Μιχάλη”, ώστε να λαμβάνει μέρος του ποσού ως αμοιβή για την “μεσιτεία”.

Πηγη:ERT

Back to top button