ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου για τον θάνατο του 8χρονου

Ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 8χρονου αγοριού, εξέδωσε το νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”, όπου και νοσηλευόταν πριν καταλήξει. Αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας.

Για τον θάνατο του 8χρονου αγοριού, το οποίο κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες, και -σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ είχε βρεθεί θετικό στον στρεπτόκοκκο- εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν το “Αγλαΐα Κυριακού”.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, το παιδί εισήλθε στα επείγοντα του νοσοκομείου τα ξημερώματα της Τρίτης (19/12) με υψηλό πυρετό, ενώ παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία.

Κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε λίγες ώρες. Φως στα αίτια του θανάτου του παιδιού θα ρίξει η νεκροψία που θα διενεργηθεί.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων.

Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44.

Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα. Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή

phgh/www.news247.gr

Back to top button