ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

“Το “αγριογούρουνο” πέθανε από έμφραγμα” – Η δικογραφία για την Greek Mafia

Ο ανταγωνισμός της Greek Mafia και του σκληρού πυρήνα ομογενών από πρώην σοβιετικές χώρες για το λαθρεμπόριο τσιγάρων και τα παιδικά λάθη των κατηγορουμένων.

Άγνωστα στοιχεία για τις δολοφονίες μελών της λεγόμενης Greek Mafia περιγράφονται στα διωκτικά έγγραφα που υποβλήθηκαν την Πέμπτη στις δικαστικές Αρχές.

Όπως προκύπτει, ένας σκληρός πυρήνας ομογενών από πρώην σοβιετικές χώρες, σταδιακά εξόντωσε μία ομάδα ισχυρών ποινικών στην Αττική για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου τσιγάρων. «Αρχικός στόχος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο Σκαφτούρος […] Η δράση της οργάνωσης θιγόταν από τη δράση της ομάδας Σκαφτούρου», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται από τα ευρήματα στη μοτοσικλέτα που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Η μοτοσικλέτα μάρκας Triumph είχε κλαπεί τρία χρόνια νωρίτερα από την καρότσα ενός φορτηγού στον Ασπρόπυργο. Στο ίδιο φορτηγό υπήρχαν 18 μηχανές, ολοκαίνουργιες, τυλιγμένες η καθεμία σε χάρτινη κούτα, που δεν είχαν εκτελωνιστεί και επρόκειτο να μεταφερθούν στην Ισπανία.

Η αστυνομία λέει ότι η κλεμμένη μοτοσικλέτα βγήκε για πρώτη φορά στον δρόμο για την εκτέλεση του Σκαφτούρου. Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες, όμως, άγνωστο γιατί, την εγκατέλειψαν κοντά στο σπίτι του στόχου. Είχαν καλύψει τη μάρκα της με μονωτική ταινία, πάνω στην οποία βρέθηκε «ορφανό» δείγμα DNA. Επιπλέον, στη μπαταρία της μηχανής βρέθηκαν τρία τμήματα αποτυπωμάτων ενός από τους κεντρικούς κατηγορούμενους. Στο αυτοκίνητο του τελευταίου στον Ασπρόπυργο, τοποθετήθηκε αργότερα βόμβα, επίθεση που θεωρήθηκε προσπάθεια απάντησης στη μαφιόζικη επίθεση.

Τον Ιούνιο του 2023 δολοφονήθηκαν στον Κορυδαλλό οι Βασίλης Ρουμπέτης και Διονύσης Μουζακίτης. Ο πρώτος θεωρείτο ισχυρό όνομα στη νύχτα και ο δεύτερος εργαζόταν στη φύλαξη του Σκαφτούρου. Οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα. Μετά τη διαφυγή τους φέρεται να εναλλάχτηκαν στα οχήματα, ένα εκ των οποίων βρέθηκε καμένο στον Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ίδιο βράδυ στην περιοχή που βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο των δραστών, ενεργοποιήθηκαν συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, μεταξύ αυτών ένας αριθμός που χρεώνεται σε Αλβανό, ο οποίος είναι σήμερα κρατούμενος στο Μαυροβούνιο.

Στο μεταξύ, λίγες εβδομάδες πριν τη δολοφονία των μελών της Greek Mafia Ρουμπέτη-Μουζακίτη, είχε βρεθεί στον Ασπρόπυργο ένα κλεμμένο ΙΧ μάρκας Peugeot, μέσα στο οποίο βρέθηκαν κρίσιμα για τη συνέχεια αντικείμενα. Πιο ειδικά, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μπουκάλι με βενζίνη κι ένα άδειο, μία κουκούλα full-face και ένα ζευγάρι γάντια. Στην κουκούλα και τα γάντια φέρεται να ανιχνεύτηκε το ίδιο «ορφανό» DNA που είχε βρεθεί πάνω στη μονωτική ταινία στη μηχανή των δραστών στη δολοφονία του Σκαφτούρου. Αποτελέσματα απέδωσε και η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκύπτει ότι μία από τις συσκευές είχε κάνει τη διαδρομή από την Οδησσό ως την Αθήνα. Ενδιάμεση «στάση» των ανθρώπων που κρατούσαν το κινητό ήταν ένα υπαίθριο πάρκινγκ-βενδινάζικο στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, το οποίο χρησιμοποιούσε παλαιότερα μια ομάδα ομογενών για την φόρτωση λαθραίων τσιγάρων. Το ίδιο κινητό καταλήγει κι αυτό στον Ασπρόπυργο κι έπειτα φέρεται να «ακολουθεί» τον Βασίλη Ρουμπέτη, στοιχείο από το οποίο συνάγεται ότι οι δράστες τον παρακολουθούσαν πριν το χτύπημα. Και στο κινητό του Ρουμπέτη, όμως, φέρεται να βρέθηκαν φωτογραφίες δύο μελών της αντίπαλης ομάδας.

Πιο κάτω περιγράφεται με σύνθετο τρόπο η σύνδεση μιας σειράς τηλεφωνικών αριθμών, η ενεργοποίηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Αττική και οι κινήσεις διαφορετικών οχημάτων υπόπτων, είτε με φυσική παρακολούθηση είτε με υλικό από κάμερες ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος πυρήνας ομογενών βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες των μελών της Greek Mafia, Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη. Στα ίδια πρόσωπα χρεώνονται, επίσης, δύο εμπρηστικές επιθέσεις, από τις οποίες φέρεται να προκύπτει το κίνητρο για το ξεκαθάρισμα στη Greek Mafia.

Η πρώτη σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία Ρουμπέτη και είχε ως στόχο φορτηγά της εταιρείας Σκαφτούρου, τα οποία βρίσκονταν σε ιδιωτικό πάρκινγκ-βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο. Στην καρότσα ενός από τα φορτηγά υπήρχε ένα πλήρες σετ μηχανημάτων παρασκευής τσιγάρων. Επίθεση-καρμπόν σημειώθηκε μία εβδομάδα αργότερα σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Τη μίσθωνε επιχειρηματίας που φέρεται να συνδέεται με τον Σκαφτούρο. Και σε αυτήν την περίπτωση, από την επίθεση καταστράφηκαν μηχανήματα γραμμής παραγωγής τσιγάρων.

Προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις έκαναν ορισμένα παιδικά λάθη. Άφησαν αποτυπώματα στα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν, κάποιοι φορούσαν τα ίδια ρούχα και επιπλέον, ενδεικτικά, ένας εξ αυτών ακούγεται κάποια στιγμή να λέει στο τηλέφωνο: «Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω […] Μεγάλος είναι; Τι λες. Αυτόν τον πυροβόλησα τις προάλλες», χωρίς πάντως να προκύπτει σε ποιον αναφέρεται.

Στη δικογραφία για τη Greek Mafia υπάρχει, τέλος, μια απόπειρα δολοφονίας που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία. Το θύμα επέζησε από τις σφαίρες, όμως πέθανε λίγο καιρό αργότερα από παθολογικά αίτια. Ομογενής που είναι μεταξύ των σημερινών κατηγορουμένων, είχε τεθεί σε παρακολούθηση και το είχε αντιληφθεί. Παρ’ όλα αυτά, την ημέρα πριν από τη σύλληψή του, όταν τον ρωτάει κάποιος στο τηλέφωνο πώς τον αναγνώρισαν, φέρεται να απαντά: «Νομίζω το πρόσωπο κάπου βγήκε και μαθεύτηκε γρήγορα. Όμως, ακόμα το αγριογούρουνο ήταν ζωντανό, είχε νόημα, αλλά το αγριογούρουνο πέθανε, από έμφραγμα».

Η αστυνομία λέει ότι για το θύμα της επίθεσης στην Πιερία δεν προκύπτει σύνδεση με την ομάδα Σκαφτούρου ή το λαθρεμπόριο τσιγάρων, αντίθετα φέρεται να συνυπήρξε με ορισμένους από τους κατηγορούμενους σε ομάδα με παλαιότερη εγκληματική δράση στην Ουκρανία, όπως σημειώνεται. Παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί θεωρήθηκε στόχος.

πηγη/http://www.news247.gr

Back to top button