ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς οι «Τίγρεις» των Σκοπίων «έλυσαν» τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Χαλκιδική

Έντονη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία έχει γίνει πεδίο μάχη αντίπαλων συμμοριών

Όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συναντώνταν με μέλη της ειδικής ομάδας αντι-μάφια, τους αποκαλούμενους «Τίγρεις» των Σκοπίων, στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων ήταν θέμα χρόνου η λύση του στυγερού εγκλήματος που έγινε το Σάββατο 15 Ιουλίου στη Χανιώτη Χαλκιδικής.

Τότε που ο συναρχηγός της μαφιόζικης ομάδας Ντουκάντζικ (Καταστηματάρχες στα σκοπιανάνα) των Σκοπίων, έπεφτε νεκρός με 19 σφαίρες. Η εξιχνίαση του εγκλήματος ανακοινώθηκε μόλις χθες από την αστυνομία Χαλκιδικής, παρ’ ότι ο κατηγορούμενος είχε ταυτοποιηθεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Τότε οι «Τίγρεις» είχαν επιβεβαιώσει άμεσα την εμπλοκή του εκτελεστή.

Ήταν μάλιστα ο ίδιος που συμμετείχε ως συνεργός στη διπλή δολοφονία που είχε γίνει τον περσινό Μάρτιο στην αλβανική συνοικία της πρωτεύουσας του γειτονικού κράτους. Όταν είχε δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο ο έτερος αρχηγός της μαφιόζικης οργάνωσης, συνεχίζοντας έναν κύκλο αίματος που δεν έχει σταματήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο 31χρονος συνελήφθη στις 8 Αυγούστου 2023, δηλαδή λιγότερο από έναν μήνα μετά το μαφιόζικο έγκλημα στη Χανιώτη και έκτοτε κρατείται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας των Σκοπίων όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για την ανακοίνωση της αστυνομίας Χαλκιδικής σχετικά με την εξιχνίαση του εγκλήματος της Χανιώτης έδειξε να απορεί.

PHOTO GALLERY

Η απάντηση που έδωσαν οι αρχές του γειτονικού κράτους ήταν πως όλα τα στοιχεία για τον εκτελεστή είχαν δοθεί στις ελληνικές αρχές από το περασμένο καλοκαίρι.

Οι «Τίγρεις» μελέτησαν αμέσως τον τρόπο δράσης που τους ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και πηγές ανέφεραν ότι αμέσως έγινε σύνδεση με το έγκλημα των Σκοπίων. Την άλλη εκτέλεση στο «Σίσα μπαρ», στο τουρκικό παζάρι, όπου έπεσαν νεκροί δύο άνδρες από τα Σκόπια, αλβανικής καταγωγής.

Ο «Ζίλα» συναρχηγός των Ντουκάντζικ και ένα ακόμη μέλος. Πάνω τους οι δράστες άδειασαν περισσότερες από 40 σφαίρες των Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στη Voria.gr πως ο εκτελεστής του 39χρονου Όκι που δολοφονήθηκε στη Χανιώτη, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο της επίθεσης για την εκτέλεση του 39χρονου Ζίλα τον περσινό Μάρτιο, ταυτοποιήθηκε μόλις οι Έλληνες αστυνομικοί διαβίβασαν στους συναδέλφους τους από τα Σκόπια τα δείγματα DNA από το σημείο της επίθεσης, αλλά και από το όπλο με σιγαστήρα που βρέθηκε σε μικρή απόσταση από τη βίλα της Χανιώτης.

Προηγουμένως εξετάστηκαν οι κινήσεις του από το υλικό των καμερών που προσκομίστηκε στις αρχές του γειτονικού κράτους. Μάλιστα αυτά έγιναν λίγο μετά τη σύλληψη του 32χρονου ο οποίος πλέον παραμένει κρατούμενος, δηλαδή τον περασμένο Αύγουστο.

Και η δικογραφία διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες για να ζητηθεί η έκδοση του 32χρονου στην Ελλάδα. Αφού βέβαια εκτίσει όσες ποινές του επιβληθούν στη χώρα του.

Η Εισβολή Στη Χαλκιδική Που Ανησυχεί

Μπορεί η εκτέλεση του 39χρονου στη Χαλκιδική να εξιχνιάστηκε άμεσα από τις αστυνομίες των δύο χωρών, όμως η ευκολία με την οποία ένας εκτελεστής πήγε στη Χαλκιδική και άδειασε ένα πιστόλι στον στόχο του, προβληματίζει έντονα την τοπική αστυνομία.

Ο κύκλος αίματος μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ομάδων στα Σκόπια, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ναρκωτικών, επεκτάθηκε και στις τουριστικές χερσονήσους της Βόρειας Ελλάδας, όπου ουκ ολίγοι κάτοικοι του γειτονικού κράτους κάνουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι.

Ο φόβος εντείνεται και από το ενδεχόμενο τα μέλη τέτοιων ομάδων να μπουν και στη νύχτα της Χαλκιδικής. «Η ευκολία με την οποία ήρθε ο εκτελεστής εδώ είναι δείγμα για την άνεση που έχουν στην περιοχή», έλεγε στη Voria.gr έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Το έγκλημα της Χανιώτης την περίοδο εκείνη είχε γίνει πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Μάλιστα οι υποψίες που είχαν εκφραστεί τότε – και επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα – ότι η εκτέλεση συνδεόταν με την αντίστοιχη δολοφονική ενέργεια στο «Σίσα μπαρ» του περσινού Μαρτίου και για τις οποίες είχε γράψει η Voria.gr είχαν αναπαραχθεί από μέσα στα Σκόπια.

Μάλιστα όλα τα δημοσιεύματα συνοδεύονταν με φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όπου τα πρόσωπα των δολοφονημένων συναρχηγών των «Καταστηματαρχών» καλύπτονταν με ένα Χ. Ήδη μάλιστα οι αρχές στα Σκόπια εκφράζουν φόβους για χτυπήματα αντεκδίκησης.

πηγη/http://www.newsbomb.gr

Back to top button