ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Εθελοντικής Μετεγκατάστασης: Στην Πορτογαλία 28 προσφυγόπουλα

Τρεις πτήσεις μετεγκατάστασης ασυνόδευτων παιδιών από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Πορτογαλία πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο με τη συμμετοχή συνολικά 28 παιδιών.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθελοντικής Μετεγκατάστασης, που συντονίζεται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Πορτογαλία έχει δεχτεί μέχρι σήμερα 325 ασυνόδευτα παιδιά.

Το διακρατικό πλαίσιο συνεργασίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, έχει υποστηρίξει συνολικά 1.313 ασυνόδευτα παιδιά, που έχουν μεταφερθεί σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαικής ‘Ενωσης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, βασικός στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων και για τον λόγο αυτό εφαρμόζονται συγκεκριμένα εργαλεία, όπως αυτά εδραιώνονται στο διεθνές νομικό πλαίσιο για τα δικαιώματα του παιδιού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, τη ΜΚΟ Μετάδραση και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το ‘Ασυλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Back to top button