ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμοί και στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε συνέντευξη του, ο Γιώργος Τσίπρας μίλησε για την συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες, όπου γνωστοποίησε ότι ο ίδιος θα πάει, ενώ προέβλεψε ότι  δεν θα υπάρχουν διαρροές, εκτός αν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου ανέφερε πως ακόμη κανείς δεν έχει δει το νομοσχέδιο. Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δική του πρόταση νόμου και επεσήμανε ότι «μπορεί να υπάρχουν προβληματισμοί».

«Προβληματίζομαι για το θέμα της παρένθετης κύησης»

Στη συνέχεια, είπε ότι υπάρχουν κενά από την συνέντευξη Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «στρίβει δια του αρραβώνος» ζητώντας από τους διαφωνούντες να δηλώσουν αποχή και να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Εμείς δεν έχουμε τέτοια στάση. Δεν υπάρχει κανείς βουλευτής που να μην στηρίζει την ισότητα απέναντι στο νόμο. Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Μην βιάζεστε» είπε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο ίδιος όπως και ίσως άλλοι βουλευτές προβληματίζεται σε σχέση με το θέμα της παρένθετης κύησης ακόμη και στο υπάρχουν νομικό πλαίσιο.

«Είμαστε λίγο φευγάτοι ως χώρα στο θέμα αυτό» είπε εξηγώντας ότι σε άλλες χώρες, πολύ προοδευτικές στο θέμα των δικαιωμάτων και της ισότητας, η παρένθετη κύηση είναι απαγορευμένη και αναρωτήθηκε αν «Εμείς είμαστε πιο προχωρημένοι;».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Back to top button