ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Η Χαμάς ζήτησε εμπλοκή της χώρας, ως πυρηνική δύναμη, ώστε να πιεστεί το Ισραήλ και να τερματιστεί ο πόλεμος

Οι ηγέτες της Χαμάς και λόγιοι από τον ισλαμικό κόσμο συγκεντρώθηκαν στην πακιστανική πρωτεύουσα αυτόν τον μήνα για μια διάσκεψη όπου υποστήριξαν ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα τελείωνε αμέσως εάν το Πακιστάν, μια χώρα με πυρηνικά όπλα, απειλούσε το Ισραήλ, σύμφωνα με το Fox News.

Ο Ismail Haniyeh, ο ηγέτης του πολιτικού γραφείου της Χαμάς που ζει στο Κατάρ, ζήτησε από το πυρηνικό κράτος του Πακιστάν να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. «Το Πακιστάν είναι μια ισχυρή χώρα. Εάν το Πακιστάν απειλήσει το Ισραήλ, τότε ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει», είπε ο Haniyeh.

«Έχουμε πολλές προσδοκίες από το Πακιστάν. Το Πακιστάν μπορεί να αναγκάσει το Ισραήλ να αποσυρθεί». Ο ηγέτης της Χαμάς είπε επίσης ότι οι Εβραίοι είναι «ο μεγαλύτερος εχθρός στον κόσμο των μουσουλμάνων». «Σε αυτόν τον πόλεμο, 20.000 από τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες μας μαρτύρησαν. Αυτή τη στιγμή, καταστρέφουμε τα πιο προηγμένα όπλα του Ισραήλ. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Ο ηγέτης της Χαμάς Naji Zuhair, ο οποίος βρίσκεται στο Πακιστάν τις τελευταίες εβδομάδες, παρευρέθηκε επίσης στη διάσκεψη. Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη αναγνώρισαν τους μαχητές της Χαμάς ως μέρος μιας «πολιτικής δύναμης» που διεξάγει μια «αμυντική τζιχάντ».

Το συνέδριο με τίτλο «Η ιερότητα του τζαμιού Al-Aqsa και η ευθύνη της Ισλαμικής Κοινότητας» διοργανώθηκε από ένα δίκτυο ισλαμικών θρησκευτικών οργανώσεων στο Πακιστάν.

Πηγή: Digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Back to top button