ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πέθανε ο Τέρι Χολ των «The Specials»

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο frontman του βρετανικού συγκροτήματος «The Specials », με τα τραγούδια Gangsters and Ghost Town.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο, έπειτα από σύντομη ασθένεια, του Τέρι, του όμορφου φίλου μας, αδελφού, ενός από τους λαμπρότερους τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και στιχουργούς που έχει βγάλει αυτή η χώρα. Η μουσική του και οι εμφανίσεις του αγκάλιαζαν την πραγματική ουσία της ζωής … την χαρά, τον πόνο, το χιούμορ, τον αγώνα για δικαιοσύνη, αλλά κυρίως την αγάπη», έγραψαν στο Twitter τα πρώην μέλη του συγκροτήματος.

Γεννημένος το 1959 στο Κόβεντρι της δυτικής Αγγλίας, ο Τέρι Χολ έγινε γνωστός μαζί με τους Specials στο τέλος της δεκαετίας του 1970. Μπήκε το 1977 στο συγκρότημα, το οποίο, με τον τζαμαϊκανό του ήχο (ska) έγινε το σύμβολο της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Βρετανίας σε μία περίοδο φυλετικών εντάσεων.

Το 1981, το εμβληματικό Ghost Town, ένα τραγούδι διαμαρτυρία για την παρακμή της εποχής Θάτσερ, έφερε το συγκρότημα στην κορυφή των τσαρτς επί πολλές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του ο Τέρι Χολ συνεργάσθηκε και με άλλους μουσικούς, όπως ο ράπερ Tricky, οι Gorillaz και Lily Allen. «Οι Specials ήταν ο ύμνος στην αναζωογόνηση της βρετανικής κουλτούρας από την μετανάστευση της Καραϊβικής», έγραψε στο Twitter ο τραγουδιστής Billy Bragg.

Το συγκρότημα ενώθηκε και πάλι πέρσι για να βγάλει άλμπουμ με διασκευές των τραγουδιών διαμαρτυρίας που σημάδεψαν την πορεία του.

ΠΗΓΗ:NEWSBEAST

Back to top button