ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχές, τοπικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη στον ουρανό

Σήμερα και αύριο ο καιρός δεν θα θυμίζει καθόλου ηλιόλουστες ανοιξιάτικες ημέρες, αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας ενώ στον ουρανό στα νότια θα υπάρχει και σκόνη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Σήμερα καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια. Από πλευράς βροχών πιο σημαντικές θα είναι οι βροχές που θα σημειωθούν από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά. Εκεί οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αρκετές καταιγίδες περιμένουμε από το πρωί της Παρασκευής στο νότιο Αιγαίοπιθανόν εκεί να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις, με τα μεγαλύτερα ποσά βροχής στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία σήμερα και αύριο σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα. Από την άλλη Παρασκευή πάντως το θερμόμετρο θα φτάσει και τοπικά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο αυξημένη συννεφιά. Στην Αττική πιθανόν ασθενείς βροχές λασποβροχές σήμερα, θα βρέξει περισσότερο την Παρασκευή. Στη Θεσσαλονίκη βροχερός καιρός σήμερα και μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Μέτρα προστασίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα συνέστησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, για το διήμερο, λόγω επανεμφάνισης της αφρικανικής σκόνης.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

ΠΗΓΗ: ERT

Back to top button