ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Νταντάδες της Γειτονιάς”: Ένα πρόγραμμα στο πλευρό της εργαζόμενης μητέρας

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια. Το έργο θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο σε 62 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια.

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου συμμετέχει στο πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, του υπουργείου Οικογένειας. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γκανάτσιο, διευθυντή Κοινωνικής Υπηρεσίας, ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε αυτό και συγκεκριμένα, το εισόδημα να είναι 24.000 και κάτω, να είναι άνεργη η μητέρα, να μην είναι σε γονική άδεια, να έχει παιδί από δύο μηνών έως 2,5 ετών και να κατοικείς σε δήμο που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα.

Ο σύμβουλος επιχειρήσεων, Θωμάς Γκίλιας, είπε ότι η πλατφόρμα ntantades.gov.gr είναι ήδη ανοιχτή για τους γονείς που ενδιαφέρονται και ότι μέχρι στιγμής έγιναν πολλές αιτήσεις. Σε ό,τι αφορά τους αιτούντες, δεν απαιτείται να είναι μόνο γυναίκες, ενώ δεν ισχύουν ηλικιακά όρια, ενώ ο καθένας μπορεί να φροντίζει μέχρι τρία παιδιά.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός, αφενός, η υποστήριξη και η διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού, να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και, αφετέρου, η μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

ΠΗΓΗ: https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/ntantades-tis-geitonias/

Back to top button