ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσσήνη: Νύχτα τρόμου από πυροβολισμούς σε καταυλισμό Ρομά στο Μαυρομμάτι

Ακόμα μια νύχτα τρόμου, πέρασαν οι κάτοικοι της Μεσσήνης και του οικισμού του Μαυρομματίου χθες το βράδυ.

Λίγο μετά τις 9 και μέχρι και τις 11 περίπου το βράδυ, άκουγαν «καταιγισμό» πυρών, ακόμα και από βαρύ οπλισμό που προερχόταν από καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή.

Ανάστατοι κάτοικοι της περιοχής καλούσαν την Αστυνομία να επέμβει ενώ να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά τα αντίστοιχα περιστατικά με το τελευταίο να σημειώνεται μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε καταγγελία 2 αδερφών Ρομά 28 και 37 ετών αντίστοιχα και του πατέρα τους ηλικίας 67 ετών, που ανέφεραν ότι γύρω στους 4-5 ομόφυλους τους, έφτασαν έξω από την οικία τους και άρχισαν άσκοπους πυροβολισμούς.

Στο σημείο υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην περιοχή έγινε και επιχείρηση από ειδική ομάδα νωρίς σήμερα το πρωί και βρέθηκε και οπλισμός χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει περισσότερες πληροφορίες γνωστές μέχρι στιγμής.  

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από ανάλογα περιστατικά που αναστατώνουν σχεδόν καθημερινά τόσο τους κατοίκους της οδού Αβέρωφ στη Μεσσήνη όσο και τους κατοίκους του οικισμού του Μαυρομματίου, με τους κατοίκους να δηλώνουν ότι πλέον φοβούνται να βγουν με τις οικογένειες τους ακόμα και στα μπαλκόνια τους.  Παράλληλα, ακόμα παραμένει ασύλληπτος ο οδηγός του οχήματος, που στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ενεπλάκη σε τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 48χρονου οδηγού μηχανής, με τον ίδιο να εγκαταλείπει το όχημα του και να εξαφανίζεται από το σημείο στην περιοχή του Μαυρομματίου.

Για τα θέματα ανασφάλειας που βιώνει η Μεσσήνης το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και δημοτικής Αστυνομίας Ηλίας Γεωργόπουλος.

Μεσσήνη: Νύχτα τρόμου από  πυροβολισμούς σε καταυλισμό Ρομά στο Μαυρομμάτι

Ο κ. Γεωργόπουλος, με τη μακρά του εμπειρία ως και αντιστράτηγος εν αποστρατεία από την Ελληνική Αστυνομία, τόνισε ότι γνωρίζει όλα αυτά τα θέματα και έκανε γνωστό ότι ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος έχει ήδη ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη.

Πρωτοβουλία για άμεση ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, προτίθεται να αναλάβει και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γιώργο Πετρόπουλο που επίσης μίλησε σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας.

PHGH ERT

Back to top button