ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Πιερρακάκης: Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση Δημοσίου Πανεπιστημίου– Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει 200 άρθρα στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για:

τα μη κερδοσκοπικά μη κρατικα πανεπιστήμια
τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των κρατικών πανεπιστημίων
την ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
την πλήρη διοικητική αυτονομία του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου
Μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μια εβδομάδα με στόχο την κατάθεσή του στη Βουλή έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας καλούν σε έκτακτη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα. Αύριο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων.

«Το 70% του νομοσχεδίου αναφέρεται στα δημόσια πανεπιστήμια και το 30% περίπου στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων», επισήμανε από την πλευρά του χθες το βράδυ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας κοιτάξουν στα μάτια τους φοιτητές οι οποίοι θέλουν να μη χάσουν μερικά χρόνια από τη ζωή τους (…) Για μένα κοινωνική πολιτική είναι να μπορεί ένα νέο παιδί -άμα θέλει- να μην πρέπει να πάει στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού, αλλά να μπορεί να σπουδάσει και σε μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του» πρόσθεσε.\

ΠΗΓΗ: ERT

Back to top button