ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κύκλωμα κοκαΐνης: Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από την εμπλοκή του λιμενικού

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας, δείχνουν την εμπλοκή του ενός εκ των δύο ανδρών του Λιμενικού στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες, Παρασκευή (22/12) οι 10 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί, που βρίσκονται ανάμεσα στους προσωρινά κρατούμενους.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα που φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, δείχνουν την εμπλοκή του ενός εκ των δύο ανδρών του Λιμενικού στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση, για αρκετό καιρό, τα μέλη του κυκλώματος που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους κατηγορούμενος λιμενικούς, φρόντιζε να κρύβει με κουκούλα ή καπέλο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, επισκεπτόταν αποθήκη στο Κερατσίνι. Εκεί όπου τα μέλη της σπείρας, αποθήκευαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Οι ”Αδιάφθοροι” τον κατέγραψαν και άλλες φορές να συναντιέται με μια γυναίκα 63 ετών, κατηγορούμενη ως “ταμίας” της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η “ταμίας” υποστηρίζει τα εξής: “Από τη δικογραφία δεν προκύπτει ότι είμαι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης με διακριτό ρόλο. Τα άτομα που γνωρίζω αποτελούν και μέλη της “οικογένειάς” μου και μόνο αυτοί οι δεσμοί μας συνδέουν. Δεν οργανώθηκα αφενός προκειμένου να διακινήσω ναρκωτικές ουσίες, αφετέρου προκειμένου να αποκομίσω χρηματικά ποσά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα συμμετείχαν και τρία ακόμα άτομα που βρίσκονται ήδη στη φυλακή για άλλα αδικήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των εμπλεκομένων συνολικά στους 13. Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είναι μια 71χρονη, η οποία βρίσκεται έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης

.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία κατά περίπτωση για:

  • εγκληματική οργάνωση
  • βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων
  • παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή
  • παράβαση καθήκοντος
  • υπεξαίρεση
  • παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Ο Τρόπος Δράσης Της Εγκληματικής Οργάνωσης Ήταν Ο Εξής:

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν 71χρονη, έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης, η οποία αποτελούσε τον ιθύνοντα νου της οργάνωσης, καθώς ήταν επιφορτισμένη με την επιμέλεια και την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους. Τα μέλη της οργάνωσης πειθαρχούσαν στις εντολές της και δεν ενεργούσαν, αν δεν εξασφάλιζαν προηγουμένως τη σύμφωνη γνώμη της. Λάμβανε υψηλότατα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς συνομιλούσε με τα υπόλοιπα μέλη χρησιμοποιώντας συνθηματικά και προσωνύμια.

Είχε φροντίσει για την απαραίτητη υποδομή της οργάνωσης, παρέχοντας χώρο – καβάτζα, ενώ ταυτόχρονα είχε αναπτύξει το δίκτυο από την αρχική προμήθεια μέχρι την τελική πώληση των ναρκωτικών ουσιών. Τα κέρδη της οργάνωσης μοιράζονταν στα υπόλοιπα μέλη μόνο καθ’ υπόδειξη της και αφού πρώτα καθόριζε το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα. Διαθέτει πλούσιο ποινικό παρελθόν στη διάπραξη παρόμοιων εγκληματικών πράξεων, γεγονός που καταδεικνύεται και από τον επαγγελματικό σχεδιασμό των παράνομων ενεργειών της οργάνωσης.

Κατώτερος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών. Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και το τμήμα του Λιμενικού στο οποίο υπηρετούσε, κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες, οι οποίες είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν. Με τον τρόπο αυτό, εξασφάλιζε στην οργάνωση μηδενικό κόστος της ναρκωτικής ουσίας, έχοντας ως αντίκτυπο τα τεράστια περιθώρια κέρδους που είχαν από την μεταπώληση της στους τελικούς διακινητές. Παράλληλα, κατά τις επικοινωνίες του λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς.

63χρονη αποτελούσε βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ήταν επιφορτισμένη με το ρόλο του ταμία – διαχειριστή της οργάνωσης, του φύλακα της καβάτζας, ενώ παράλληλα ήταν ο συνδετικός κρίκος της αρχηγού με τα υπόλοιπα μέλη, με την οποία μάλιστα συνδέονταν με φιλικές σχέσεις. Αναλάμβανε να συναντά δια ζώσης τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, είτε αφορούσε συναλλαγή με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, είτε παραλαβή χρηματικών ποσών και το διαμοιρασμό, ακολούθως, των μεριδίων. Για όλα τα ανωτέρω ενεργούσε μόνο κατόπιν εντολής ή σύμφωνης γνώμης της αρχηγού.

47χρονος αποτελούσε βασικό μέλος της οργάνωσης, ενώ συνδέονταν με στενές συγγενικές σχέσεις με την αρχηγό. Μετέφερε γι’ αυτήν προσωπικά αντικείμενα και προμήθειες, μέσω επισκεπτηρίων στο Κατάστημα Κράτησης.

71χρονος, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, αποτελούσε έναν από τους βασικούς φύλακες ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, καθώς η δράση του τερματίστηκε την 03-08-2023, κατόπιν σύλληψης του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, η διακίνηση της οποίας εντάσσεται στη δράση της παρούσας εγκληματικής οργάνωσης.
56χρονος, αποτελούσε έναν από τους βασικούς μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών της οργάνωσης, από τα περιφερειακά σημεία φύλαξης, στο σπίτι – καβάτζα.

55χρονος και 51χρονος αποτελούσαν τους βασικούς διακινητές ναρκωτικών ουσιών της οργάνωσης, ενώ ο 55χρονος από κοινού με την 38χρονη σύντροφό του, προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες για την περαιτέρω διακίνησή τους.

44χρονος, άτομο που συνδέονταν με συγγενικούς δεσμούς με τη διαχειρίστρια του σπιτιού – «καβάτζας» είχε ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι, ενώ ο ίδιος από κοινού με 56χρονη διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και επιπλέον μετέφερε – παρέδιδε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στους υπόλοιπους διακινητές της εγκληματικής οργάνωσης.

44χρονη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης αποτελούσε βοηθό της αρχηγού προκειμένου να διευθετήσει και οργανώσει τις παραδόσεις ναρκωτικών ουσιών σε βασικό διακινητή, αλλά και την επιστροφή των χρηματικών ποσών που προέρχονται από την πώληση αυτών, στην ταμία της οργάνωσης

phgh/http://www.news247.gr

Back to top button