ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Υπό κατάρρευση γέφυρα στο 12ο δημοτικό σχολείο

Σε μία σεισμογενή περιοχή όπως η Κόρινθος, δημοτικό σχολείο της πόλης έχει, αποδεδειγμένα, εκτεταμένες φθορές που όμως δεν αντιμετωπίζονται.

Πολύ σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών έχει δημιουργηθεί στο 12ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου.

Οπως προκύπτει από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, κολώνες που στηρίζουν τη γέφυρα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να μεταφερθούν στον προαύλιο χώρο, είναι εντελώς φθαρμένες.

Είναι χαρακτηριστικό, και μπορείτε να το δείτε και εσείς στη φωτογραφία, ότι η φθορά είναι τόσο μεγάλη που έχει φανεί το σίδερο του σκελετού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κόρινθος είναι μία εξόχως σεισμογενής περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισχυρού σεισμού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Από το σύλλογο γονέων μάθαμε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τη σχολική επιτροπή του Δήμου Κορίνθου χωρίς όμως να έχει δοθεί λύση εδώ και ένα μήνα.

ΠΗΓΗ:news247

Back to top button