ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: 229 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο – Αναμένεται κορύφωση σε 2 εβδομάδες

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού και αναπνευστικών λοιμώξεων με την κορύφωση να αναμένεται σε μία με δύο εβδομάδες

Μεγάλη ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και αναπνευστικών λοιμώξεων καθώς και αύξησης εισαγωγών στα νοσοκομεία, με τις εορταστικές μαζώξεις να φαίνεται ότι αποτελούν την κύρια αιτία μετάδοσης.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού εκ των οποίων οι 64 στην Αθήνα. Παράλληλα, 142 άνθρωποι πήραν εξιτήριο. Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί, που κάνουν λόγο για μεγαλύτερη δυναμική στην έξαρση των κρουσμάτων σε σχέση με πέρυσι, συνιστούν προσοχή! Ισχυρή είναι η σύσταση για εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Σαρηγιάννης: «Αύξηση των κρουσμάτων μετά από 1-2 εβδομάδες»
Ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στο δελτίο του Alpha,για την «έκρηξη» ιικού φορτίου τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτή τη στιγμή βάσει τα υπολογιστικά μοντέλα που “τρέχουμε” και χρησιμοποιώντας και τα δεδομένα της Επιδημιολογίας Λυμάτων, περιμένουμε να δούμε μια αύξηση των κρουσμάτων μετά από 1-2 εβδομάδες. Δηλαδή θα φτάσουμε σε μια κορύφωση αυτού του κύματος -που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου- περίπου στις 10 Ιανουαρίου, και μετά θα αρχίσουμε μια σταδιακή ελάττωση των κρουσμάτων»

Ο Δ. Σαρηγιάννης τονίζει: «Όσοι είναι να επιστρέψουν στη δουλειά τους να κάνουν ένα τεστ κορονοϊού, και όπου υπάρχει συγχρωτισμός να χρησιμοποιούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό»

Μαγιορκίνης: «Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση»
Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Έχουμε υπερτριπλασιασμό των ασθενών με κορονοϊό και τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση» και ξεκαθάρισε ότι ο κορονοϊός δεν πρόκειται να φύγει και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του.

Πήγη:www.newsbomb.gr

Back to top button