ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για το ενδεχόμενο βαριάς χιονόπτωσης στην Αττική

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη σε περίπτωση χιονοπτώσεων στην Αττική. Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας τόνισε την ανάγκη «να μην δούμε φαινόμενα και προβλήματα του παρελθόντος».

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μετά από ευρεία σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες εταιρειών, που διαθέτουν αποχιονιστικά και μηχανήματα έργου, καθώς και με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), όλα τα εκχιονιστικά και άλλα μηχανήματα έργου, θα καταχωρηθούν υποχρεωτικά στο Μητρώο Εργοληπτών,

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του υφυπουργού ΚΚΠΠ, Ευάγγελου Τουρνά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και αντικείμενο ήταν η διαθεσιμότητα μηχανημάτων και ο συντονισμός που απαιτείται σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο κ. Κικίλιας μετά την σύσκεψη τόνισε ότι οι αρμοδιότητες σε περίπτωση χιονοπτώσεων είναι στην Περιφέρεια- κατά κύριο λόγο- και στους Δήμους, αλλά Πολιτική Προστασία δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός και να υπάρχει σαφής εικόνα εκ των προτέρων πόσα μηχανήματα απαιτούνται και πόσα είναι διαθέσιμα σε μια βαριά χιονόπτωση στην Αττική, για αυτό γίνεται σχεδιασμός πριν από το φαινόμενο.

«Να μην δούμε φαινόμενα και προβλήματα του παρελθόντος»
Υπογράμμισε επίσης ο υπουργός, ότι, επειδή δεν υπάρχει διαγωνισμός αυτή τη στιγμή, η χρησιμοποίηση των μηχανημάτων θα γίνει από το Μητρώο των εργοληπτών. Επίσης, αν και εφόσον η Πολιτική Προστασία θεωρήσει ότι αυτό δεν προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών, τότε προληπτικά θα κλείσουν δρόμοι, θα απαγορευτεί από νωρίς η κίνηση βαρέων οχημάτων και ενδεχομένως να κλείσουν τα σχολεία, να υπάρχει τηλεργασία και εκ περιτροπής εργασία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στους δρόμους της Αττικής, προκειμένου να μπορέσουν τα εκχιονιστικά και τα μηχανήματα έργου να κάνουν την δουλειά τους και «να μην δούμε φαινόμενα και προβλήματα του παρελθόντος».

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των εταιρειών έθεσαν στον υπουργό ΚΚΠΠ κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σχετικά με το κομμάτι της αδειοδότησης, για τα οποία ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε να μιλήσει με το υπουργείο Μεταφορών.

Πήγη:newsit.gr

Back to top button