ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταδίκη ινφλουένσερ γιατί έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για κλικ και θεάσεις στο YouTube

Ένας παράτολμος youtuber που συνειδητά έριξε το μικρό αεροσκάφος που οδηγούσε για να αυξήσει τον αριθμό των views και των ακόλουθών του στη διαδικτυακή πλατφόρμα καταδικάστηκε χθες σε εξάμηνη φυλάκιση ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ, ενώ η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας του αφαίρεσε δια παντός την άδεια χειρισμού αεροπλάνου.  

Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος έμπειρος πιλότος και αλεξιπτωτιστής Τρέβορ Τζέικομπ σε βίντεο που ανέβασε στο YouTube τον Νοέμβριο του 2021 με τίτλο «Συνέτριψα το αεροπλάνο μου» δείχνει τον εαυτό του να οδηγεί ένα μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος, να προσποιείται βλάβη πάνω από ένα εθνικό πάρκο στην κομητεία Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και να το εγκαταλείπει με μια κάμερα για σέλφι στο χέρι και φορώντας ήδη το αλεξίπτωτό του.  

Η συντριβή του σκάφους αποτυπώθηκε λεπτό προς λεπτό από κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στα φτερά και την ουρά του αεροπλάνου. Μετά την πτώση του μονοκινητήριου, και αφού ο Τζέικομπ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο έδαφος, πήγε στο μέρος της συντριβής και ανέκτησε το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες.

Όπως παραδέχτηκε ο youtuber στις αρχές, το βίντεο, που τελικά έκανε εκατομμύρια θεάσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα, έγινε σε συνεννόηση με εμπορική εταιρεία για την προώθηση προϊόντος της και δεν είχε την πρόθεση να προσγειώσει το μικρό αεροπλάνο.

Πηγές: ΑΡ, BBC

Back to top button