ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Αθωώθηκε περιστέρι που κατηγορούνταν για κατασκοπεία 

Aίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι η Ινδία φυλάκισε ένα ταχυδρομικό περιστέρι ως ύποπτο για κατασκοπεία. Όπως έγινε γνωστό οι Αρχές της χώρας, μετά από οκτώ μήνες που το κρατούσαν σε αιχμαλωσία αποφάσισαν την απελευθέρωσή του περιστεριού. Η περίεργη αυτή είδηση που θυμίζει κατασκοπευτική ταινία έγινε γνωστή από την Peta, την οργάνωση για την υπεράσπιση των ζώων.


Το πιτσούνι είχε συλληφθεί το Μάιο να μεταφέρει ένα «δυσανάγνωστο μήυυμα» και είχε τεθεί υπό κράτηση σε κτηνιατρική κλινική της Βομβάης (δυτική Ινδία), πριν αφεθεί ελεύθερο στις 30 Ιανουαρίου από την αστυνομία, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, το μήνυμα ήταν γραμμένο στην κινεζική, πράγμα που ανησύχησε τους ερευνητές. Στο διαδίκτυο έχουν γίνει viral στιγμιότυπα από την απελευθέρωσή του.


«Η αστυνομία είχε αρχίσει διαδικασία για κατασκοπεία σε βάρος του πουλιού, όμως έκλεισε το φάκελο αφού ολοκλήρωσε την έρευνά της», αναφέρει η εφημερίδα. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να έχει επίσημη επιβεβαίωση.

Οι συλλήψεις ταξιδιωτικών περιστεριών για κατασκοπεία δεν είναι σπάνιες στην Ινδία. Το 2016, ένα απ’ αυτα είχε φυλακιστεί αφού συνελήφθη κοντά στα πακιστανικά σύνορα ενώ μετέφερε ένα μήνυμα απειλητικό για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

ΠΗΓΗ: ERT

Back to top button