ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιαπωνία: Αγώνας δρόμου για έγκαιρη παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς – Συνεχίζεται η ακολουθία ισχυρών μετασεισμών

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι ιαπωνικές αρχές για την παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών και προβλέψεων για ισχυρές βροχοπτώσεις αργότερα σήμερα Τετάρτη. Παράλληλα, συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες των ομάδων διάσωσης, για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 7,6 Ρίχτερ που χτύπησε την κεντρική Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά και μέχρι στιγμής έχει σαν τραγικό απολογισμό 62 νεκρούς, 300 τραυματίες και ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ συνεχίζεται μια ακολουθία δεκάδων μικρότερων μετασεισμών, μεταξύ αυτών και ένας έντασης 5,5 Ρίχτερ σήμερα το πρωί. Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο χτύπημα του Εγκέλαδου από το 2016 και μετά.

Ιαπωνία: Αγώνας δρόμου για έγκαιρη παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς – Συνεχίζεται η ακολουθία ισχυρών μετασεισμών
Κατεστραμμένα σπίτια και υποδομές από την καταστροφική μανία του Εγκέλαδου (AP Photo/Hiro Komae)

Κατεστραμμένοι δρόμοι και υποδομές δυσκολεύουν ιδιαίτερα τις προσπάθειες διάσωσης, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο Μασουχίρο Ιζουμίγια,   δήμαρχος της πόλης Σούζου με 5.000 νοικοκυριά, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού στη χερσόνησο Νότο, το 90% των σπιτιών έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή μερικώς οι αρχές δεν έχουν σταθεί μέχρι στιγμής ικανές να προσφέρουν βοήθεια στις δεκάδες κλήσεις που δέχτηκαν από κατοίκους του οικισμού.

Σε συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα τόνισε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο και πληροφόρησε ότι έχουν ξεκινήσει παραδόσεις βοήθειας μέσα από θαλάσσιες οδούς στις περιοχές που έχουν χτυπηθεί από το σεισμό, ενώ έχουν ανοίξει κάποιοι δρόμοι για να περάσουν μεγάλα φορτηγά φορτωμένα με είδη πρώτης ανάγκης. Πάνω από 31.000 άνθρωποι έχουν βρει προσωρινή φιλοξενία σε καταφύγια, έχουν αναφέρει οι αρχές της χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου.

Πηγές – www.ertnews.gr

Back to top button