ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς – 19 Δεκεμβρίου 1843

Στις 19 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 180 χρόνια από την έκδοση της νουβέλας του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία». Μια ιστορία που εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων στη βικτωριανή Αγγλία, με ήρωα τον ηλικιωμένο τσιγκούνη, μοναχικό και σκληρόκαρδο Εμπενίζερ Σκρούτζ.

Η νουβέλα του Ντίκενς, ένα από τα πιο γνωστά έργα του Άγγλου συγγραφέα, δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους θησαυρούς της κλασικής λογοτεχνίας.  Η ιστορία του Σκρουτζ, που γνωρίζει ακόμα και σήμερα πολλές διασκευές, μας θυμίζει τη δύναμη της αλλαγής, τη δυνατότητα μεταμόρφωσης του κάθε ατόμου και μας διδάσκει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων αλλά και την αγάπη και προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Με αφορμή την επέτειο της έκδοσης της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει ένα επεισόδιο της σειράς εκπομπών για το θέατρο «Σαν μαγεμένοι», αφιερωμένο στη νουβέλα του Κάρολου Ντίκενς.

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ

ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΙΚΕΝΣ -ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Eκπομπή για το θέατρο με παρουσιαστή τον Γιώργο Δαράκη, η οποία παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις, μέσα από συζητήσεις με τους συντελεστές τους. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παρουσιάζεται η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», ένα μιούζικαλ βασισμένο στη νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς που ανέβηκε στη κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2019-2020, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου και πρωτότυπη μουσική Θοδωρή Οικονόμου.

Στην εκπομπή, οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Μυλωνάς (ο οποίος ερμηνεύει το ρόλο του Εμπενέζερ Σκρουτζ), Χρήστος Στέργιογλου (Τζέικομπ Μάρλευ), Δημήτρης Παπαδημητρίου (Μικρός Σκρουτζ), Αλίκη Αλεξανδράκη (Μεγάλη Μπελ), Παναγιώτης Παναγόπουλος (φάντασμα των τωρινών Χριστουγέννων) και Ευαγγελία Καρακατσάνη (φάντασμα των μελλοντικών Χριστουγέννων και Μικρή Φαν) μιλούν στον Γιώργο Δαράκη για τους ρόλους τους, τους χαρακτήρες που υποδύονται και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο. Προβάλλονται αποσπάσματα από την παράσταση.

Έτος παραγωγής: 2019

Σκηνοθεσία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

Αρχισυνταξία- Παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΑΚΗΣ

πηγη – ερτ – https://www.ertnews.gr/anadromes/i-xristougenniatiki-istoria-tou-karolou-ntikens-19-dekemvriou-1843/

Back to top button