ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Ηράκλειο: Πέθανε η 17χρονη που είχε υποστεί ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

“Έσβησε” στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου, όπου έδινε μάχη για τη ζωή της τις τελευταίες εβδομάδες, η 17χρονη που είχε υποστεί ανακοπή, μετά από αλλεργικό σοκ.

Η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Περιστερίου άφησε την τελευταία της πνοή τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και σκορπώντας θλίψη στο σχολείο της, αλλά και στους ίδιους τους γιατρούς που παρακολουθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα την εξέλιξη της υγείας της, χωρίς να αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας για την ανάκαμψή της. Άλλωστε πριν από λίγες ημέρες τα ιατρικά τεστ επιβεβαίωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο της 17χρονης.

Η ανήλικη μαθήτρια κατέρρευσε αφού υπέστη αλλεργικό σοκ μετά την κατανάλωση βουτύρου κατά τη διάρκεια του πρωινού που έπαιρνε μαζί με τους συμμαθητές και τους συνοδούς καθηγητές της σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, όπου διέμεναν, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Η κοπέλα, που είχε γνωστή αλλεργία στα γαλακτοκομικά, πήγε στο δωμάτιό της και έκανε ένεση αδρεναλίνης, ωστόσο, δεν στάθηκε ικανή να τη βοηθήσει και λίγο αργότερα την βρήκαν αναίσθητη, χωρίς παλμό, συμμαθητές της. Παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών αλλά και του πληρώματος του ΕΚΑΒ να την επαναφέρουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό και η 17χρονη διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο. Εκεί οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν, την διασωλήνωσαν και την οδήγησαν στη ΜΕθ.

ΠΗΓΗ: ERT

Back to top button