ΓΥΝΑΙΚΑΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ: Γυναίκα με δύο μήτρες έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα κοριτσάκια

Γυναίκα από την Αλαμπάμα με σπάνιο γενετικό φαινόμενο που την κάνει να έχει δύο μήτρες γέννησε υγιή δίδυμα κορίτσια αυτή την εβδομάδα.

Η Kelsey Hatcher και ο σύζυγός της Caleb υποδέχτηκαν τη Roxi Layla το βράδυ της Τρίτης και την αδερφή της Rebel Laken το πρωί της Τετάρτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, ανακοίνωσε η Kelsey Hatcher, τώρα μητέρα πέντε παιδιών.

Η Kelsey Hatcher έχει διπλή μήτρα και κυοφορούσε ένα μωρό σε κάθε πλευρά. Πρόκειται για σπάνια εγκυμοσύνη γνωστή ως δίκερος κύηση, η οποία έχει πιθανότητα να συμβεί μία στο εκατομμύριο.

«Είχα ήδη φροντίσει την Kelsey κατά τη διάρκεια της τρίτης εγκυμοσύνης και ήξερα ότι είχε διπλή μήτρα, αλλά ήταν μόνο ένα μωρό. Δύο μωρά σε δύο μήτρες ήταν μια πραγματική ιατρική έκπληξη», δήλωσε η μαιευτήρας της Kelsey, Shweta Patel, σε δελτίο τύπου του νοσοκομείου.

Η εγκυμοσύνη της Kelsey Hatcher θεωρήθηκε υψηλού κινδύνου και προκλήθηκε στις 39 εβδομάδες. Μετά από 20 ώρες τοκετού γεννήθηκαν τα δύο κορίτσια. Αν και μια τυπική δίδυμη εγκυμοσύνη ορίζεται από δύο μωρά σε μια μήτρα, τα δύο νεογέννητα κορίτσια μπορούν επίσης να θεωρηθούν δίδυμα.

Το πρώτο κοριτσάκι γεννήθηκε κολπικά, όπως και τα τρία προηγούμενα παιδιά της Kelsey Hatcher, ενώ το δεύτερο γεννήθηκε με καισαρική τομή.

Η ιατρική ομάδα είχε έρθει προετοιμασμένη με τρία πιθανά σενάρια τοκετού: και τα δύο μωρά να γεννηθούν κολπικά, ένα μωρό να γεννηθεί κολπικά και ένα με καισαρική τομή ή καισαρική και για τις δύο γεννήσεις. «Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας ολόκληρη την ιστορία της γέννησης! Όσο είμαστε όλοι στο σπίτι τώρα, θα αφιερώσουμε χρόνο για να δεθούμε με φίλους, να συνέλθουμε και να απολαύσουμε τις διακοπές!». – έγραψε επίσης η Kelsey Hatcher.

Πηγή: rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Back to top button