ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές σε τράπεζες και servicers – Τι λέει η δικηγόρος Α. Νούκα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που μπορούν να επιτύχουν οι δανειολήπτες μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού καθώς και τα προβλήματα που καλούνται να ξεπεράσουν στην επικοινωνία τους με τους servicers αναφέρθηκε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» της ΕΡΤ.

«Το ζητούμενο είναι να ρυθμιστεί η οφειλή» δήλωσε η κα Νούκα αναλύοντας τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο δανειολήπτης προκειμένου να επιτύχει ένα κούρεμα και μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση. Και όπως είπε στους δημοσιογράφους Μάκη Προβατά και Στέλλα Παπαμιχαήλ είναι πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται και ζητά να μάθει περισσότερες πληροφορίες.

«Περιμένουμε να δούμε την κοινή υπουργική απόφαση για να δούμε αν έχουν τα κριτήρια για να κουρευτεί η οφειλή» είπε προσθέτοντας ότι το σταθερό επιτόκιο 3% των δόσεων ένα μια σημαντική παράμετρος.

Nα σημειωθεί ότι το επιτόκιο για τα χρέη προς τους χρηματοπιστωτικούς φορείς ήταν έως τώρα euribor συν 2,5 μονάδες για εξασφαλισμένες οφειλές και συν 3 μονάδες για μη εξασφαλισμένες οφειλές.

Πηγή: Νewsroom | ΕΡΤ

Back to top button