ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Δεν θα αποδεχθούμε όσους στηρίζουν την Ελλάδα στις προβοκάτσιες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα αλλά και για συμμαχικές χώρες της Δύσης, που φωτογράφισε δίχως να κατονομάζει.

Δεν θα αποδεχθούμε όσους στηρίζουν την Ελλάδα δίχως κανένα όριο για να κάνει τις προβοκατόρικες ενέργειες της, που μας παρενοχλούν, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Και συνέχισε, κλιμακώνοντας τη ρητορική του: «Το είπα πριν από λίγο, είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ – ωραία ναι, όμως ενώ είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και εξοπλίζεις τα νησιά της Ελλάδας με όπλα και αεροσκάφη. Εμείς ακόμη μέχρι και τώρα δεν καταφέραμε να επιλύσουμε το θέμα των F-16!. Δεν μπορέσαμε να το λύσουμε αφού έχουμε δώσει και χρήματα», είπε ακόμα αφήνοντας σαφή υπαινιγμό για τις ΗΠΑ.

«Είναι δύσκολο να ονειρευτούμε ένα κοινό μέλλον με την Ευρώπη που κρυφά και φανερά στηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία, που προστατεύει και φιλοξενεί τους τρομοκράτες και σε κάθε θέμα που αφορά τη χώρα μας βρίσκεται απέναντι μας», πρόσθεσε στη συνέχει ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Να το πω ξεκάθαρα πως δεν θα ξεχάσουμε ότι αφεθήκαμε μόνοι στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, που αφορά στην ενότητα της χώρας μας. Χιλιάδες νταλίκες γεμάτα όπλα, οπλικά συστήματα εστάλησαν στα νότια σύνορα μας προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις και η χώρα που τα έστειλε είναι αυτή που είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ.

Ναι, αλλά αφού είμαστε στο ΝΑΤΟ πώς στέλνεις στους τρομοκράτες τόσα όπλα, οπλικά συστήματα και οχήματα;»

«Στον αγώνα που δίνουμε εναντίον της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών, κανένας να μην ζητήσει τον λογαριασμό», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ:in.gr

Back to top button