ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά θάλασσα – Δεν υπάρχει Έλληνας στο πλήρωμα

Το ελληνόκτητο πλοίο « Ζωγραφιά» ((ZOGRAFIA) με σημαία Μάλτας χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα,και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, υπέστη υλικές ζημιές που δεν επηρεάζουν την αξιοπλοΐα του. Στο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου επιβαίνουν 24 μέλη πληρώματος και δεν συγκαταλέγεται Έλληνας, ενώ οι εθνικότητες δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Βιετνάμ με προορισμό το Ισραήλ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο κατευθύνεται στο Σουέζ για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με βρετανική ναυτιλιακή εταιρεία το πλοίο χτυπήθηκε στις 10 τοπική ώρα, ενώ βρισκόταν 100 μίλια βορειοδυτικά του Saleef της Υεμένης.

Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά θάλασσα – Δεν υπάρχει Έλληνας στο πλήρωμα

Σχετικά με το ρεσάλτο στο ελληνόκτητο πλοίο ST. NIKOLAS που παραμένει στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν, ο τοπικός ανταποκριτής του ασφαλιστικού φορέα (P&I Club) της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου Empire Navigation επισκέφτηκε το 19μελές πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου, στο οποίο συγκαταλέγεται και Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος 20 ετών. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι όλοι οι ναυτικοί είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους

Την ίδια ώρα οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινοβραδυνή επίθεση σε αμερικανικό εμπορικό πλοίο .

Οι αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου θα επηρεαστούν, όπως κάθε άλλη εμπορική αποστολή, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, εκτιμώντας ότι η βασική διαδρομή μεταξύ της Ασίας και των ευρωπαϊκών αγορών, μέσω της οποίας διακινείται το 12% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, συμπαρασύρεται σε ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή,

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι κατέλαβε «θανατηφόρο» φορτίο από το Iράν με συμβατικά όπλα που επρόκειτο να παραδοθούν στους σιίτεςΧούθι της Υεμένης. Πρόκειται για την πρώτη κατάσχεση από το Νοέμβριο που ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

PHGH ERT

Check Also
Close
Back to top button