ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράση στήριξης των αστέγων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  θα πραγματοποιήσει αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μια νέα δράση ενεργητικής υποστήριξης των αστέγων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του Προέδρου, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Ειδικότερα, ο ΕΕΣ θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές, προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη σε άτομα που στερούνται στέγης ή διαβιούν στο κέντρο της πόλης υπό επισφαλείς συνθήκες στέγασης. Για το σκοπό αυτό θα αναπτυχθούν κλιμάκια παροχής βοήθειας στα σημεία στα οποία, κατόπιν χαρτογράφησης, έχει διαπιστωθεί αυξημένη συγκέντρωση άστεγου πληθυσμού.

Τα κλιμάκια θα στελεχώνονται με κοινωνικούς λειτουργούςνοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα παρέχουν: ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας.

Εκτιμάται πως από την εν λόγω δράση θα ωφεληθούν συνολικά 130 άτομα.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο χρηματοδότησης του ΕΕΣ από την Επείγουσα Έκκληση για τον Covid 19, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες

.

ΠΗΓΗ:ERTNEWS

Back to top button