ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εισαγγελική έρευνα για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος άνθρωπος» και τους συγγενείς του

Προκαταρκτική έρευνα για τα σοβαρά κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διετάχθη πριν από λίγο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» και συγγενείς του.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αφού μελέτησε τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, έκρινε ότι υπάρχουν σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία που χρίζουν περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης.

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συνέργειας σε ξέπλυμα. 

Την έρευνα θα διενεργήσει το Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Απο την αρχή της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν αρμόδιες μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχημάτισε εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα δύο ετών, σε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει βάλει στο μικροσκόπιο η Αρχή, φέρεται να έχουν κατατεθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ. Και οι τέσσερις λογαριασμοί ανήκουν σε δύο συγγενικά πρόσωπα του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας. Από αυτούς στη συνέχεια γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών ,εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επενδύονται σε στοιχηματικές εταιρίες χωρίς να είναι γνωστή η πορεία τους, αν δηλαδή χάνονται ή αποδίδουν κέρδη.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Back to top button