ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον άντρα που πέταξε οξύ σε μια μητέρα και δυο παιδιά

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές που πέταξε οξύ σε μια μητέρα και στις δυο κόρες της το βράδυ της Τετάρτης σε περιοχή στο νότιο Λονδίνο, ενώ Βρετανοί βουλευτές επιμένουν ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερο το σύστημα ασύλου. Ο Abdul Ezedi, το 2018 είχε καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα, όμως έλαβε άσυλο αφού εξέτισε την ποινή που του επιβλήθηκε στο δικαστήριο του Νιούκαστλ.

Ανταπόκριση-ΕΡΤ: Νατάσα Κατζάβελου

Σύμφωνα με αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης, ήταν Αφγανός υπήκοος που έφτασε με φορτηγό στην Αγγλία το 2016.

Η Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι παρά το ποινικό ιστορικό, ο Ezedi έλαβε άσυλο πριν από αρκετά χρόνια, αφού ένας ιερέας βεβαίωσε ότι είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό 

«Δεν μπορώ να δω!» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Sun παραθέτοντας τις κραυγές της γυναίκας μετά την επίθεση που δέχτηκε στη λεωφόρο Lessar, στο Κλαπαμ.

Μάρτυρες κατέθεσαν  πώς η μητέρα, 31 ετών, ούρλιαξε για βοήθεια αφού ο άνδρας – που λέγεται ότι ήταν γνωστός στην οικογένεια πέταξε οξύ  και χτύπησε με βία το μικρό παιδί στο έδαφος «σαν κούκλα». Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν συνολικά από την επίθεση, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο. Τα τέσσερα άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν και τραυματίστηκαν πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μερικά όμως από τα εγκαύματα που υπέστησαν η μητέρα και οι κόρες της στην επίθεση είναι  «αρκετά σοβαρά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας σερ Μαρκ Ρόουλι στο BBC Radio London.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι βουλευτές ζητούσαν αναθεώρηση των κανόνων για  που επισήμαναν στην Telegraph ότι η υπόθεση είναι «ο χειρότερος εφιάλτης όλων». Και πρόσθεσαν: «Αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε ποτέ να λάβει άσυλο σε αυτή τη χώρα και πρέπει να φτάσουμε στο βάθος του πώς μπόρεσε να του χορηγηθεί άδεια παραμονής».

ΠΗΓΗ: ERT

Back to top button