ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“ΒΑΡΔΙΑ” του Γρηγόρη Ρέντη: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ συνεχίζεται στον ΔΑΝΑΟ

ΒΑΡΔΙΑ (DOGWATCH)

Οι προβολές του βραβευμένου ντοκιμαντέρ συνεχίζονται από το Cinedocστον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ στις 27 και 28 Ιανουαρίου

Μετά από έναπετυχημένο τριήμερο προβολών στην Αθήνα στις 18, 20 και 21 Ιανουαρίου, στο Ρέθυμνο στις 13 και στη Θεσσαλονίκη στις 17 Ιανουαρίου, τοβραβευμένο ντοκιμαντέρ ΒΑΡΔΙΑ (DOGWATCH)του Γρηγόρη Ρέντησυνεχίζει τις προβολές του στην Αθήνα στο πλαίσιο του CineDoc και το επόμενο σαββατοκύριακο στις 27 και 28 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ!

Παράλληλα με τις προβολές του ΔΑΝΑΟΥ, συνεχίζεται και φωτογραφική έκθεσημε τίτλο HurryUpand Waitστο φουαγιέ του κινηματογράφου, με υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας.

Η ΒΑΡΔΙΑ έκανε διεθνή πρεμιέρα την περασμένη άνοιξη στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Visions du Réel και στη συνέχεια ταξίδεψεκαι σε άλλα διεθνή φεστιβάλ, όπως τα True/False, Raindance, Brooklyn International Film Festival, Transylvania International Film Festival, DocPoint Helsinki, Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντερ Λεμεσσού, Βergamo Film Meetings, ενώ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Μόσχας και τον Αργυρό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2023.

Image 22

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΔΑΝΑΟΣ 2– Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 16.00

Προπώληση στο ταμείο του κινηματογράφου και στο: https://www.danaoscinema.store/ibooking93/shows.xhtml

TRAILER

https://youtube.com/watch?v=lyfgqI9ZQuU%3Ffeature%3Doembed

PRESSKIT

https://drive.google.com/drive/folders/1U_9qhyAT-JkDQlIhL01aKjsCiHGiQWPG

ΣΥΝΟΨΗ

Για περισσότερο από μία δεκαετία, τα πλοία που διασχίζουν τηνεπικίνδυνη ζώνη ανοιχτά της Σομαλίας προσλαμβάνουν μισθοφόρουςγια προστασία από τους πειρατές. Σήμερα οι επιθέσεις έχουν μειωθεί,αλλά οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν ένα νέο πρόβλημα: την έλλειψηδράσης.

Image 23

Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Γρηγόρης Ρέντης ισορροπεί περίτεχνα μεταξύ του ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας.Η ταινία ακολουθεί τρεις ένοπλους φρουρούς, που, ο καθένας σε διαφορετικά στάδια της καριέρας του, προστατεύουν πλοία πουδιαπερνούν τα στενά στα ανοιχτά της Σομαλίας, από πειρατικές επιθέσεις.

Η «Βάρδια» ξεδιπλώνεται σε τρία κεφάλαια. Τρεις διαφορετικές ιστορίες, με τρεις ήρωες που ενσαρκώνουν τον ίδιο χαρακτήρα: έναν φρουρό που περνά τη ζωή του σε βάρδιες, προσδοκώντας τη στιγμή που θα έρθει σε επαφή με τον εχθρό.

Η Αύρα Γεωργίου (Cinedoc) και ο Γρηγόρης Ρέντης στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ

Η αθηναϊκή πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Βάρδια» του Γρηγόρη Ρέντη πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Προηγήθηκε η προβολή του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «SaltedLake» του Αλέξανδρου Σολτς(παρουσία του σκηνοθέτη), ενώ ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του κινηματογράφου από την ομάδα του OpenFarm.Οι προβολές της «Βάρδιας» συνεχίστηκαν με μεγάλη επιτυχία το σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου παρουσία του σκηνοθέτη Γρηγόρη Ρέντη. Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΒιογραφικόΣκηνοθέτη

Image 24

ΓρηγόρηςΡέντης

ΟΓρηγόρηςΡέντηςαποφοίτησεαπότοΤμήμαΗλεκτρολόγωνΜηχανικώντου Imperial College London καισυνέχισετιςσπουδέςτουστο California Institute of the Arts, όπουέκανετομεταπτυχιακότουστηΣκηνοθεσίαΚινηματογράφου (MFA in Film Directing). Μετά την πρεμιέρα της πτυχιακής του ταινίας «Η Δύση» («Sundown», 2010) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον χώρο της διαφήμισης, έχοντας σκηνοθετήσει πολυάριθμα βραβευμένα διαφημιστικά και βιντεοκλίπ.

Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία «Βάρδια» («Dogwatch», 2022), ένα ντοκιμαντέρ για τους μισθοφόρους που προστατεύουν εμπορικά πλοία από τους πειρατές στη Σομαλία, βραβεύτηκε με τον Αργυρό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ταξίδεψε μεταξύ άλλων στα φεστιβάλ Visions du Réel, True/False και Raindance, αποσπώντας θετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο.

Λίγα λόγια για το CINEDOC

Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδοςτον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το CinedocVolosκαι τον Δήμο Βόλου, τον Χώρο Πολιτισμού «Σημείο» στο Ρέθυμνο, το Cyclades Preservation Fund (CPF) και το Thalassa Foundation.Οι προβολές έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις γύρω από θεματικές όπως το περιβάλλον, η ισότητα των φύλων, η συμπεριληπτικότητα, η εκπαίδευση, η ιστορία κ.ά. Παράλληλα, το CineDoc διευρύνει συνεχώς το δίκτυό του μέσα από το CineDoc Island, διοργανώνοντας προβολές στις Κυκλάδες, τις Σποράδες, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και κινηματογραφικές λέσχες.Οι προβολές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες:https://www.cinedoc.gr  | cinedocanemon@gmail.com

CineDoc Greece

Back to top button