ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Παραταγμένα έξω από τη ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η έκθεση «Αgrotica», εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να ενισχύσουν τα μπλόκα, ενώ αύριο Σάββατο (3/2) αναμένεται το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, ενώ την ίδια ώρα τα 360 περίπου τρακτέρ που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης παραμένουν στα σημεία.

Οι αγρότες που βρίσκονται στην πλατεία της ΧΑΝΘ δεν ικανοποιήθηκαν από τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και δηλώνουν ότι προτίθεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα όταν επιστρέψουν στα μπλόκα θα γίνουν συνελεύσεις και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ ζητούν συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, μετά τις πρώτες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τους πληγέντες του Θεσσαλικού Κάμπου, οι αγρότες είχαν δηλώσει στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Λία Χριστάρα, ότι «τα μέτρα αφορούν κυρίως τους αγρότες της Θεσσαλίας». «Μέχρι στιγμής τα όσα άκουσαν δεν τους ικανοποίησαν. Υπάρχει μια έντονη αντίδραση» είπε η Λία Χριστάρα αναφέροντας ότι οι συγκεντρωμένοι αγρότες ως μια συμβολική διαμαρτυρία αποφάσισαν να κλείσουν μια από τις πύλες της Διεθνούς Έκθεσης που ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για  το υψηλό κόστος παραγωγής και τις φυσικές καταστροφές, ενώ τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα παραμένουν στα μπλόκα και οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου ζητούν την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο περιθώριο της έκθεσης Agrotica οι Υπουργοί Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κι Ενέργειας εξειδίκευασαν τα μέτρα στήριξης των αγροτών

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Στη Θεσσαλονίκη «χτυπάει η καρδιά» των αγροτικών κινητοποιήσεων της χώρας

Τα 360 περίπου τρακτέρ που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, έξω από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης της Θεσσαλονίκης προέρχονται κυρίως από τη Δυτική Μακεδονία. «Σε λίγο αναμένεται οι εκπρόσωποί τους να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους».

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα

Οι δοκιμαζόμενοι από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις φυσικές καταστροφές αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις από άκρη σε άκρη στη χώρα. Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη όπου διεξάγεται η 30 με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα οι αγρότες από το Δέλτα του Πηνειού ζητώντας την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Μια μέρα μετά την εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Αναπτυξης για τη λειτουργία τους αγροτικού 112 oι αγρότες της χώρας πραγματοποιούν δυναμικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Στον κόμβο του Πυργετού διαμαρτύρονται σήμερα οι αγρότες από το Δέλτα του Πηνειού

Στα Τρίκαλα οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά σήμερα (2/2), στη μία το μεσημέρι, την εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας, στο Ζάρκο. Η συντονιστική επιτροπή τους προγραμματίζει παράλληλα συλλαλητήριο για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητα Τρικάλων.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επίσης και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβουοι οποίοι από τις 12 το μεσημέρι παρατάχθηκαν στον κόμβο της Λάρσου με τα οχήματά τους για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Back to top button