ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: To 57,5% θέλουν την παραίτηση του από επικεφαλής του Twitter

Την Κυριακή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, ενεργοποίησε μία δημοσκόπηση, ρωτώντας αν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη διοίκηση της εταιρίας, προσθέτοντας ότι θα συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Από ότι φαίνεται, η δημοσκόπηση έδειξε ότι η απόλυτη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν θέλουν να παραιτηθεί ο δισεκατομμυριούχος από την θέση του CEO. Σύμφωνα με το Reuters, το 57,5% ήταν υπέρ της πρότασης, ενώ το 42,5% ήταν κατά της ιδέας ο Μασκ να αποχωρήσει από την θέση του επικεφαλής της Twitter.

Ο Έλον Μασκ σε ερώτηση ενός χρήστη του Twitter αν υπάρχει διάδοχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάνοντας αναφορά σε μία πιθανή αλλαγή του εκτελεστικού διευθυντή.  Ο Μάσκ δήλωσε σε ένα δικαστήριο του Ντελαγουέρ τον προηγούμενο μήνα ότι θα μειώσει τον χρόνο του στην Twitter και τελικά θα βρει ένα νέο επιχειρηματία για να διοικήσει την εταιρία.

Ο λόγος είναι ότι οι μέτοχοι της Tesla ανησυχούν πως η διοίκηση του γνωστού κοινωνικού δικτύου δεν θα αφήσει χρόνο στον δισεκατομμυριούχο να ασχοληθεί με τις άλλες του επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την αναβάθμιση της πολιτικής του Twitter που έγινε χθες και η οποία απαγορεύει τη δημιουργία λογαριασμών με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση άλλων εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που περιέχουν συνδέσμους ή ονόματα χρηστών για τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγα λεπτά πριν από την ενεργοποίηση της δημοσκόπησης ο Μασκ ζήτησε συγνώμη και ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter, «Βαδίζουμε μπροστά, θα υπάρξει μία ψηφοφορία για μεγάλες αλλαγές πολιτικής”. Η αναβάθμιση της πολιτικής θα επηρεάσει το περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram της Meta, αλλά και του Mastodon, του Truth Social, του Tribel, του Nostr και του Post, ενώ θα επιτρέπονται οι εκατέρωθεν αναρτήσεις, όπως ανέφερε σε μία ανάρτηση το Twitter support.

Η δήλωση Ντόρσεϊ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Twitter Inc Τζακ Ντόρσεϊ που πρόσφατα επένδυσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Nostr, απάντησε στην ανάρτηση του Twitter support με μία λέξη διερωτώμενος «Γιατί;” Απαντώντας σε έναν άλλο χρήστη σχετικά με την απαγόρευση προώθησης του Nostr, ο Ντόρσεϊ υποστήριξε, «δεν έχει νόημα”.

Η πλατφόρμα σύντομων βίντεο που είναι ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance Ltd δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα απαγόρευσης του Twitter. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Twitter Inc διέλυσε το Συμβούλιο Αξιοπιστίας και Ασφάλειας, μιας ομάδας εθελοντών που συγκροτήθηκε το 2016, προκειμένου να συμβουλεύει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με αποφάσεις για τη λειτουργία της.

Οι πρώτες ενέργειες του Μασκ ως CEO

Η αλλαγή αυτή της πολιτικής, ακολουθεί μία σειρά άλλων χαοτικών ενεργειών στην Twitter Inc από τότε που την εξαγόρασε ο Μασκ, ενώ ο ίδιος είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Ο Μασκ απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης, αλλά και περίπου ποσοστό 50% των υπαλλήλων της Twitter, ενώ ο ίδιος ταλαντεύονταν σχετικά με τον καθορισμό της οικονομικής συνδρομής για την υπηρεσία Twitter Blue.

Ο Μασκ προχώρησε επίσης στην απενεργοποίηση των λογαριασμών αρκετών δημοσιογράφων έπειτα από μία διαμάχη σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις μετακινήσεις του με το αεροσκάφος του.

Ο ίδιος προχώρησε την Παρασκευή στην αποκατάσταση των λογαριασμών αυτών μετά την άσκηση κριτικής από κυβερνητικούς αξιωματούχους, από ομάδες υποστηρικτών και από δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε αρκετές χώρες παγκοσμίως. Μερικοί από τους επικριτές της Twitter υποστήριξαν ότι η αναφερόμενη πλατφόρμα παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου.

ΠΗΓΗ:in.gr

Back to top button