ΔΙΕΘΝΗΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλλειψη γυναικών στην κορυφή των παγκόσμιων οργανισμών

Η Susana Malcorra, πρόεδρος της Global Women Leaders Voices, μίλησε για την έλλειψη γυναικών στην κορυφή των διεθνών οργανισμών. Η πρόεδρος δήλωσε ότι επί του παρόντος έχει σημειωθεί πρόοδος και αύξηση στον αριθμό των γυναικών σε αυτές τις θέσεις εξουσίας.

Ωστόσο, έχει τονίσει την ύπαρξη προκατάληψης: «Υπάρχει μια ορισμένη προκατάληψη για το τι είδους οργανώσεις έχουν γυναίκες στο μυαλό τους. Συνήθως, οι οργανισμοί που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με πιο δύσκολα ζητήματα όπως η ειρήνη, η ασφάλεια ή τα οικονομικά έχουν πολύ λιγότερες γυναίκες».

Με τον ίδιο τρόπο, η πρόεδρος της GWL Voices έχει τονίσει τη σημασία της παρουσίας των γυναικών στις υψηλές σφαίρες εξουσίας, καθώς αυτές οι «πολυμερείς οργανώσεις συζητούν την πραγματικότητα και τις αλλαγές στον κόσμο».

Εξήγησε επίσης ότι στα κυβερνητικά όργανα τα στοιχεία είναι σημαντικά χειρότερα. Για αυτόν τον λόγο, υπερασπίστηκε την παρουσία ενός διπλού σταθμού: «Ενώ οι κυβερνήσεις λένε στους πολυμερείς θεσμούς ότι πρέπει να έχουν πολιτικές ισότητας και ισοτιμίας, οι δικοί τους εκπρόσωποι δεν αντικατοπτρίζουν αυτές τις ίδιες πολιτικές».

Πηγή: RTVE.es

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Back to top button