ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκρηξη στη Βηρυτό: Ποιος ήταν ο ηγέτης της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, που σκοτώθηκε

Τρεις πηγές του Reuters ανέφεραν ότι από την έκρηξη που σημειώθηκε σκοτώθηκε ο Σαλέχ Αλ-Αρούρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

Drone χτύπησε γραφείο της Χαμάς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ αυτών και του αναπληρωτή αρχηγού της Χαμάς Σαλέχ Αρούρι.

Τρεις πηγές του Reuters ανέφεραν ότι από την έκρηξη που σημειώθηκε σκοτώθηκε ο Σαλέχ Αλ-Αρούρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ότι το drone χτύπησε τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στη γειτονιά Νταχιγιέ.

Ποιος ήταν ο Σάλεχ αλ Αρούρι
Ο Σάλεχ αλ Αρούρι ήταν ιδρυτικό μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και μέλος της εξωτερικής ηγεσίας της οργάνωσης, έχοντας περάσει πάνω από μια δεκαετία εκτός των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.

Το Ισραήλ έχει προηγουμένως ορκιστεί να επιτεθεί σε ηγέτες της Χαμάς εκτός των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών, μεταξύ άλλων στο Λίβανο, το Κατάρ και την Τουρκία.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισραήλ θα πρόκειται για την πρώτη επίθεση στη Βηρυτό από το 2006, ενώ η δολοφονία του κορυφαίου ηγέτη της Χαμάς σηματοδοτεί κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Τα συγχαρητήρια βουλευτή του Νετανιάχου
Ο βουλευτής του Λικούντ και πρώην διπλωμάτης Ντάνι Ντάνον σε ανάρτησή του στο Χ συνεχάρη τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας για τη δολοφονία του Σάλεχ Αλ Αρούρι στη Βηρυτό, γράφοντας:

«Συγχαίρω τις IDF, τη Shin Bet, τη Μοσάντ και τις δυνάμεις ασφαλείας για τη δολοφονία του ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς Σάλεχ Αλ-Αρούρι στη Βηρυτό. Όποιος συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα επικοινωνήσουμε μαζί του και θα κλείσουμε λογαριασμό μαζί του».

Πήγη:www.newsbomb.gr

Back to top button